УДАРАЦ ПРОБУДИО ЦЕО КОМШИЛУК: Нови детаљи несреће у Калуђерици у којој је повређен тинејџер

Novosti online

08. 08. 2022. у 08:13

ТИНЕЈЏЕР (17) повређен је у саобраћајној несрећи која се догодила јуче у раним јутарњим сатима у београдском насељу Калуђерица, када се својим "голфом 4" закуцао у бетонску бандеру, а потом од силине ударца завршио у комшијском дворишту.

УДАРАЦ ПРОБУДИО ЦЕО КОМШИЛУК: Нови детаљи несреће у Калуђерици у којој је повређен тинејџер

Фото: Милена Анђела/Профимедиа/Илустрација

Несрећни младић, према писању медија, имао је пробну дозволу и није имао право да управља аутомобилом у време несреће, која се догодила у 4.30 часова.

- Полицији је пријављено да је дошло до несреће на углу улица Војводе Степе Степановића и Врањске. Младић је, највероватније због неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом и ударио у бетонску бандеру - објашњава извор и додаје:

- Од силине ударца аутомобил се одбио, пробио ограду и завршио у дворишту поред. Малолетник је пребачен у Ургентни центар, где су му констатоване лакше телесне повреде и узета му је крв за анализу да би се утврдило да ли је возио под дејством алкохола.

Од "голфа 4" готово ништа није остало јер су кола у потпуности уништена и изгужвана, а отворио се и ербег.

Комшије затекле страшан призор

Становници Улице војводе Степе Степановића кажу да их је пробудио стравичан ударац у раним јутарњим сатима, а да су на улици затекли језив призор.

- Сви смо спавали када се то догодило. Ударац је пробудио цео комшилук. Кад смо изашли на терасу да видимо шта се догађа, угледали смо потпуно смрскан аутомобил. У кратком року сви су изашли из својих кућа и притрчали да помогну младићу - објашњавају комшије и додају да је до удеса дошло вероватно због неприлагођене брзине:

- На том делу пута је блага кривина, он је, уместо да прати пут, само наставио право. Предњим левим точком ударио је у бандеру, а ауто је завршио код комшије у дворишту. На волану су били трагови крви, а дечак се није чуо. Колико знам, врата су била заглављена и нису могла да се отворе.

Лети више несрећа

Викенд који је за нама обележило је више саобраћајних несрећа, а Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност саобраћаја, објаснио је да су летњи месеци, посебно јул и август, најризичнији за вожњу.

- Овакве саобраћајне несреће нису ништа изненађујуће. Сада постоји највећи ризик, ови месеци могу се условно назвати и најкрвавијим, највише несрећа се догађа, људи пуно путују, доста њих су и уморни, бахати, у алкохолисаном стању - објашњава Окановић и апелује да је обавезно користи сигурносни појас, али да није довољно да ми будемо савесни, јер увек има неко ко није.

Окановић је објаснио шта се догађа са младим возачима и објаснио да је у питању проблем на глобалном нивоу, а не само у Републици Србији.

- У питању је проблем "усијане главе", то су препознале и Уједињене нације као глобални проблем, а његово решење јесте саобраћајно образовање од најранијих година, да када дете изађе из школе, да има правилно саобраћајно васпитање - објашњава он и додаје:

- Велики проблем представљају не само млади возачи него и њихови другари који такво бахато понашање подржавају, лајкују и коментаришу на друштвеним мрежама. Неће се ништа решити репресијом и казнама, тако се проблем само може мало умањити. Од вртића и од основних школа треба почети са учењем, да кад одрасте, цени туђи живот, време и безбедност.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО - Саобраћајна несрећа код Зворника

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге