МАЈКЕ ПЛАЧУ, НЕ ВЕРУЈУ ДА ИМ СЕ СИНОВИ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Данас и сутра сахране четворице младића из Чачка који су погинули у удесу за викенд

В. Илић

28. 06. 2022. у 08:00

НИКОЛА, без тебе ништа више неће бити исто, нека те анђели чувају, јер ти си анђео.

МАЈКЕ ПЛАЧУ, НЕ ВЕРУЈУ ДА ИМ СЕ СИНОВИ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Данас и сутра сахране четворице младића из Чачка који су погинули у удесу за викенд

Foto: Printskrin

Овим речима на умрлици Николе Зекавице (18), једног од четворице младића који су у ноћи између суботе и недеље настрадали у стравичној саобраћајној несрећи у месту Јанчићи код Чачка, опростили су се његови најмилији - мајка Снежана, отац Александар, старији брат Илија и бака Оливера.

Одмах до Николине, умрлица Огњена Васиљевића (19), сина Сенке и Бора, неутешних родитеља, који још не могу да поверују да њихов јединац више неће прекорачити кућни праг.

Никола и Огњен биће сахрањени данас на градском гробљу у Чачку, и то у 15, односно у 11 часова.

Њихови сапутници и пријатељи, са којима су заједно отишли у смрт - Иван Станчић (19) и Лука Мићовић (20) на вечни починак биће испраћени сутра, у 15, односно у 13 часова, такође на чачанском гробљу.

Младићи су у суботу увече били на журци у изнајмљеној викендици у селу Јанчићи, коју је организовала њихова другарица поводом прославе пунолетства. Ту су се задржали пола сата, када су решили да се врате за Чачак. Васиљевић је био возач "сузуки витаре", док је на месту сувозача седео Станчић, а на задњем седишту су били Зекавица и Мићовић. Под још неразјашњеним околностима, Васиљевић је на само око километар удаљеном месту од викендице изгубио контролу над возилом, највероватније услед неприлагођене брзине, слетео је са пута и ауто је упао у поток Јоловац, који се улива у реку Каменицу.

Несрећа се догодила између два и пола три ујутру, а њихова беживотна тела у смрсканом ауту пронађена су тек седам сати касније, када је позвана и полиција и Хитна помоћ, чији су лекари, нажалост, тада могли само да констатују смрт четворице младића. Према још непотврђеним резултатима истраге, смрт је код свих младића наступила тренутно, услед тешких задобијених повреда у удесу. Према резултатима обдукције, сви су преминули од прелома врата. Друге повреде су биле безначајне, јер је реч углавном о огреботинама. Нико од њих, незванично сазнајемо, није био под дејством алкохола, нити психоактивних супстанци. Ауто је био потпуно смрскан, па су ватрогасци морали да секу возило како би извукли њихова тела.

- Тај џип у коме су били није, колико знам, Огњенов. То је био ауто пријатеља његовог оца. Друг ми је причао да се возио недавно у њему и каже да је веома лош ауто, да чак није имао ни сигурносне појасеве - казао нам је познаник настрадалих момака. - Чуо сам да се нису отворили ни ваздушни јастуци, ако их уопште има, јер се ради о ауту старије производње.

Сви који су познавали четворицу младића, за њих имају само речи хвале. Никола је био посебно дете, одличан ђак чачанске Гимназије, веома надарен за науку. Недавно је завршио трећу годину, тренирао је и фудбал у Борцу, а планирао је да по свршеној средњој школи упише ФОН у Београду. Недавно је прославио пунолетство. Његов најбољи друг био је Огњен, матурант Гимназије, испред кога су били планови за даље школовање. Син јединац, омиљени у друштву, велики шаљивџија.

- Увек би нас засмејавао, са њим је увек било занимљиво - испричали су нам њихови пријатељи. - Нисмо имали храбрости да идемо код родитеља кући да изјавимо саучешће. Покушали смо, али смо приликом приласка кући чули њихове мајке које понављају да ће се њихови синови вратити, да није истина да су настрадали. Нисмо могли да уђемо... Стегло нас је нешто у грудима... Не знам како ћемо издржати ове наредне дане и четири сахране... Како ћемо без њих...

Иван је био матурант Економске школе, док је Лука лане завршио ову школу. Пре десетак дана, Иван је, сазнајемо, имао незгоду, када је пао са скутера, и тада је поломио ногу. Он је са друговима дошао на журку са штакама, па се, највероватније, због тога нису дуго ни задржавали у Јанчићима. Занимљиво је да је одмах након што су они отишли из викендице реаговала полиција, којој је пријављена туча на журци, а провод младих је потом прекинут.

ИСТРАГА

У ОСНОВНОМ јавном тужилаштву су нам рекли да је на увиђају саобраћајне несреће присуствовао дежурни заменик јавног тужиоца.

- Околности и узроци ове велике трагедије биће истрагом утврђени - каже портпарол ОЈТ у Чачку Владимир Перишић.

Град Чачак је прогласио дводневну жалост због погибије четворице младића.

 

ВОЗАЧКА

КАКО сазнајемо, возач аутомобила Огњен Васиљевић поседовао је важећу возачку дозволу. Испит је полагао још док је био малолетан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)