ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА ПИСАЊЕ "НОВОСТИ": "Дојављивач" бомбе ухапшен у Темерину, откривено и која му је била намера

С. Б.

21. 04. 2021. у 20:17

ПОЛИЦИЈА у Крушевцу потврдила је писање “Новости” да је у Темерину ухапшен Р. Т. (53) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда, као и да се сумња да је телефонском лажном дојавом о бомби око 12,30 имао намеру да одложи суђење пред Основним судом у Крушевцу, које је било заказано истог дана.

ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Дојављивач бомбе ухапшен у Темерину, откривено и која му је била намера

Фото: С.Б.

- Припадници МУП у Крушевцу су интензивним оперативним радом идентификовали Р.Т. који је данас око 12.30 сати, позвао централу Вишег суда и раднику физичког обезбеђења пријавио да је у писарници ове установе постављена бомба - наводе у крушевачкој полицији. - По потрази ПУ у Крушевцу, припадници Полицијске станице у Темерину, ухапсили су осумњиченог, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање панике и нереда.

Судска зграда, где је осим Вишег суда и седиште Основног суда као и оба јавна тужулаштва, Основно и Више, било је на кратко евакуисано, а након што се утврдило да је дојава лажна,запослени су се вратили у зграду. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен основном јавном тужиоцу у Крушевцу.

Како су “Новости” раније објавиле, Р. Т. је требало да се појави на суду где му се судило због кривичног дела превара, а позив о наводно постављнеој експлозивној направи у судиници обавио је сат времена раније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)