ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПУЦЊАВУ НА ВРАЧАРУ: Ранио двојицу, па се сакрио у гаражи

Novosti online

24. 05. 2023. у 18:59

СУДИЈА за претходни поступак Вишег суда у Београду је 24. 05. 2023. године, након саслушања осумњиченог Н.Ђ донео решење којим је према Н.Ђ одредио притвор до 30 дана.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА ПУЦЊАВУ НА ВРАЧАРУ: Ранио двојицу, па се сакрио у гаражи

Фото: Т. Петковић

Решење је донето због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, због особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и јер је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, у складу са одредбама члана 211 став 1, тачка 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку.

Против наведеног решења осумњичени и његов бранилац имају право жалбе у року од три дана од пријема решења кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду.

Осумњиченом се ставља на терет извршење кривичног дела тешко убиство у покушају из члана 114 став 1 тачка 1 и 3 Кривичног законика у вези са чланом 30 Кривичног законика и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 у вези са ставом 1 Кривичног законика.

Подсетимо, две особе рањене су у ноћи између понедељка и уторка на углу улица Максима Горког и Цара Николаја у Београду. Мушкарац А. П. (29) је у пуцњави на Врачару задобио повреду десне натколенице, након чега је пребачен у Ургентни центар. Недалеко одатле, у Новопазарској улици, затечен је још један мушкарац са повредом у пределу леђа.
 
БОНУС ВИДЕО:

ДРАМАТИЧАН СНИМАК СПАСАВАЊА ЖЕНЕ НА ДИВЧИБАРАМА: Извлачили је 7 сати након што је пала у кањон

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

22 ГОДИНЕ БРАКА Глумица први пут после развода: Одлучила сам да будем добро!