"ЧИМ ЈОЈ ПРИЂЕ МУШКА ОСОБА, ОНА ПОЧНЕ ДА ПЛАЧЕ" Девојчица коју је отац држао заточену биће дуже време у болници: Има само 10 килограма

Novosti online

31. 03. 2023. у 08:46

ДЕВОЈЧИЦА (8) коју је отац Урош Пашајлић годинама држао заточену у штрокавом стану и кади на Звездари још увек је у болници и питање је када ће изаћи, јер се налази у јако тешком стању.

ЧИМ ЈОЈ ПРИЂЕ МУШКА ОСОБА, ОНА ПОЧНЕ ДА ПЛАЧЕ Девојчица коју је отац држао заточену биће дуже време у болници: Има само 10 килограма

Фото: Новости

Према информацијама, девојчица је смештена у посебном боксу у Тиршовој где има даноноћну негу.

- Анализе су јој испод нормале. Имуни систем јој је јако лош. Дехидрирана је и неухрањена. Постепено јој се уводи храна, не сме одједном - каже извор.

Како се сазнаје, девојчица је тиха, повучена и слабо прича.

- Она има осам година, а само 10 килограма. Премршава је за свој узраст. Не може ни да стане на ногице. Зна да каже своје име и презиме, тражи чоколаду, али све то изговара јако тихо. Поједине речи и реченице говори јако неразумљиво или не зна уопште да каже - наводи саговорник.

Према његовим речима, оно што буди језу јесте што девојчицу не могу да прегледају хирурзи, јер чим види мушкарца, она почне да плаче и да се брани.

- Виче, диже руке као да се брани. Држи се за стомак и непрестано плаче чим јој приђе мушка особа. Психолози ће у наредном периоду радити са њом, биће потребно много времена да се девојчица опорави. Најтеже последице које ће имати биће психолошке - наводи саговорник.

Њеном оцу Урошу Пашајлићу одређен је притвор до 30 дана по свим тачкама које постоје у нашем законодавству - с обзиром на то да постоје околности које указују на опасност од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина његове последице довели до узнемирења јавности које може угрозити правично и несметано вођење кривичног поступка.

Он се на саслушању у Првом основном јавном тужилаштву бранио ћутањем и изговорио само једну реченицу којом је покушао да се оправда - да је поново, дуже време конзумирао наркотике и алкохол?!

Урош је ухапшен након што је три дана био у бекству, када су га полицајци у уторак по подне пронашли у штек стану на Карабурми, где се крио код пријатеља.

Подсећања ради, отац је ћерку годинама држао заточену у стану, дете никада није уписало школу, нити било код лекара.

Случај је расветљен након што је Уроша за насиље пријавила емотивна партнерка Ивана Л., која је испричала надлежним органима како је насилник њу, као и своју ћерку, држао заточене у стану! Он је Ивану тукао и злостављао, а тек након њене пријаве откривена је трагична судбина девојчице.

Девојчица је након пријаве одведена код лекара, који су дете затекли видно запуштено и изгладнело, а од потресног призора расплакали су се и медицински радници.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (3)

НИКОЛА КОЈО: Људи из бранше имају посла и лепо живе