ТРИ КИЛОГРАМА "КСАЛОЛА" НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

Ј. Л.

05. 12. 2022. у 21:16

НА граничном прелазу Хоргош 2, цариници су у сарадњи са полицијом, открили и запленили три килограма психоактивних таблета ''ксалол''.

ТРИ КИЛОГРАМА КСАЛОЛА НОСИЛА У ШВЕДСКУ: Спречен покушај шврца на граничном прелазу Хоргош

фото: Управа царине

Прекршај је откривен на излазу из земље, приликом детаљног прегледа за који је издвојен аутобус домаћих регистарских ознака, који је превозио путнике на релацији Београд-Гетеборг у Шведској.

Tоком контроле торба коју је једна путница носила на рамену изазвала је сумњу, јер је уочено да је њена унутрашњост неуобичајено мања у односу на њену величину.

-Сумња је била оправдана, јер је након рашивања поставе, у дуплом дну поменуте торбе пронађено десет пластичних кеса пуних таблета светло плаве боје, налик на психоактивни лек ''ксалол'', чија је злоупотреба веома раширена - наводе у Управи царине.

Путница је заједно са три килограма откривених психоактивних таблета предата у даљу надлежност полиције и тужилаштва.

Управа царина подсећа да се као део личног пртљага у путничком промету могу носити само лекови за личну употребу, у количини за уобичајену терапију. Уколико носи са собом лекове за уобичајену терапију који садрже психоактивне контролисане супстанце, дужан је да на захтев царинског службеника покаже доказ о неопходности коришћења такве врсте лекова у сврху терапије (мишљење лекара, односно лекарски рецепт).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну