ЛЕЗИ ДОЛЕ, РУКЕ НА ЛЕЂА: Погледајте како је ухапшена међународна криминална група (ВИДЕО)

Новости онлине

28. 09. 2022. у 16:23

ПРИПАДНИЦИ Управе криминалистичке полиције и Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Шапцу ухапсили су петочлану међународну криминалну групу која се терети да је деловала на територији Србије и Италије и извршила кривично дело трговина људима.

ЛЕЗИ ДОЛЕ, РУКЕ НА ЛЕЂА: Погледајте како је ухапшена међународна криминална група  (ВИДЕО)

МУП

За још једним осумњиченим се и даље трага.

- Лези доле! Лези доле - чује се док припадници УКП улећу у стан осумњиченог под окриљем ноћи.

Ухапшени су З. Т. (32), С.И. (35), Б. Ш. (31) и Д.А. (32) сви из Шапца и М.Б. (50) из Лознице.

Они се сумњиче да су од прве половине 2016. до краја септембра 2022. године, користећи тешке прилике више лица са територије Шапца, истима најпре давали новац са већом каматом, доводећи их у положај дужничког ропства. Потом су их, како се сумња, доводили у заблуду, да ће тај новац, чија је камата стално расла, моћи да врате просјачењем у Италији.

Оштећени су добијени новац у Италији давали члановима криминалне групе, а они који нису хтели да просе приморавани су силом и претњом.

На овај начин осумњичени су прибавили противправну имовинску корист за себе у износу од неколико десетина хиљада евра које су трошили за сопствене потребе и луксузан живот.

Приликом претреса станова осумњичених, полиција је пронашала 14.640 евра, мању количину аустралијских и америчких долара, 560.000 динара, осам мобилних телефона и више картица за мобилне телефоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРАВИЧНО Питон дугачак 3 метра зграбио дечака (5), угризао га и одвукао у базен: Вребао је у жбуњу, видео сам велику црну сенку (ВИДЕО)