ПОЛИЦИЈСКА САЧЕКУША ЗА КРАДЉИВЦЕ У ЦРНОМ БМВ-у: Рекордно висока цена малине привукла и лопове

Novosti online

04. 07. 2022. у 08:55

У АРИЉСКОМ крају град је у значајној мери оштетио малињаке. Због тога је сваки убрани килограм воћарима драгоцен, не само због зараде, већ и да лакше покрију увећане трошкове.

ПОЛИЦИЈСКА САЧЕКУША ЗА КРАДЉИВЦЕ У ЦРНОМ БМВ-у: Рекордно висока цена малине привукла и лопове

Фото З. Рајић

Осим са елементарним непогодама, ове сезоне се у Добрачама суочавају и са крадљивцима.

- Као и сваког дана брали смо малине. У једном моменту комшиница нас је позвала и рекла да црним караваном БМВ краду малине. Она их је ухватила на лицу места кад су затварали гепек. Отерали су малине, ми смо покушали да их стигнемо, али већ су побегли. Измакли су и полицији у Ариљу, међутим, полиција у Пожеги им је направила сачекушу и зауставили су их на ариљској рампи доле на раскршћу за Чачак и Ужице - истиче Дејан Јовановић из Добрача.

Испоставиће се да је у питању пар добро познат полицији. Мушкарац има чак 43 кривичне пријаве, каже Саво Јовановић, чије су малине такође биле на мети лопова. Због тога стрепи за безбедност мајке и сина.

- Добио сам информацију да они иду по селима и типују те где су стари људи и где осете да имају новца, ако им не дају добровољно, они их претуку, или шта им већ ураде, пошто је у колима имао и бејзбол палицу и онај пендрек за електрошок - каже Саво.

Против крадљиваца је покренут кривични поступак, а у косјерићком крају, на основу ранијег искуства, знају како да се изборе са незваним ноћним берачима.

- Врло једноставно, малина зрела – обереш. Увече лопови немају шта да украду и ето - поручује Владе Николић из Брда Град.

Због оних који не презају од крађе ни по дану, у ариљском крају су воћари постали обазривији и, како кажу, неће их дочекати онако како иначе дочекују добронамерне посетиоце.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)