ПАНИЋ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Истрага убиства Радислава Аксентијевића (55) код Крушевца

С. БАБОВИЋ

18. 01. 2022. у 20:40

СЛАВИША Панић (45), осумњичен да је почетком прошлог децембра убио Радислава Аксентијевића (55) у Каонику код Крушевца, послат је на психијатријско вештачење у Специјалну затворску болницу КПЗ у Београду, сазнају "Новости".

ПАНИЋ НА ВЕШТАЧЕЊУ: Истрага убиства Радислава Аксентијевића (55) код Крушевца

С. Бабовић

Аксентијевић је усмрћен на сеоском путу хицима из пиштоља, нанетим у пределу стомака. Преминуо је на лицу места, где је нађена и његова пушка.

- Процена урачунљивости код осумњиченог у тренутку извршења кривичног дела наредни је корак у оквиру истраге, која је осим Панића, обухватила и два помагача у бекству - наводи извор "Новости". - Током истраге, дошло се до сазнања да је Панић оставио своје возило, позајмио ауто од познаника у Великом Шиљеговцу, а потом се сакрио у кући код другог познаника у Мудраковцу. У дворишту те куће, међу нарамцима дрва, нађен је добро сакривен пиштољ којим је почињено убиство.

Трагови ДНК на том оружју, као и на Аксентијевићевој пушци, требало би да прецизније реконструишу след догађаја, који је довео да трагичног епилога током раније заказаног сусрета двојице посвађаних мештана. Сусрету је претходила расправа у локалу око пољопривредне механизације и поквареног компресора. Заједнички познаници успели су да их раздвоје, а један од њих је и убедио Аксентијевића да оду кући. Аксентијевић се у међувремену предомислио и отишао на раније договорено место састанка, поневши са собом пушку.

- Познаник Миливоје Гајић није успео да га спречи, па јавља Панићу да макар он одустане - износе незванично саговорници "Новости". - Овај је, међутим, сео у ауто, и од бензинске пумпе кренуо на периферију села, са пиштољем, док је Аксентијевић дошао са пушком. Епилог сусрета је познат. Како је, за "Новости", испричао Славољуб Томић, мештанин који живи поред места где се одиграла крвава драма, чуо је три хица, али тек касније схватио какве је звуке чуо. n

СЛАВИША УХАПШЕН ПОСЛЕ ПЕТ ДАНА

ИАКО се у једном тренутку помислило да је осумњичени Славиша Панић побегао на Космет, лоциран је и ухапшен пет дана након убиства у Мудраковцу, насељу на територији Крушевца, где се крио у кући познаника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАО ТРИ ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ: Београђанин задржан у полицији