КАКАВ ЈЕ ПОГЛЕД ИЗ ПИЛОТСКЕ КАБИНЕ ХЕЛИКОПТЕРА: У току је редовна летачка обука на летелици Х-145М (ФОТО)

Новости онлајн

07. 12. 2022. у 20:35

НА ВОЈНОМ аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ и у ширем рејону Ниша у току је редовна обука припадника 98. ваздухопловне бригаде за извршавање летачких задатака на хеликоптерима Х-145М.

КАКАВ ЈЕ ПОГЛЕД ИЗ ПИЛОТСКЕ КАБИНЕ ХЕЛИКОПТЕРА: У току је редовна летачка обука на летелици Х-145М (ФОТО)

Фото: Министарство одбране

Обука се реализује с циљем одржавања и подизања нивоа оспособљености за извршавање наменских задатака, како у повољним тако и у сложеним метеoролошким условима, дању и ноћу, а пролазе је пилоти 119. мешовите хеликоптерске ескадриле. 

У складу са програмом обучавања, пилоти у овом периоду увежбавају технике и процедуре приликом ванаеродромског слетања и полетања на необезбеђеном терену, летења у ниским зонама, као и извиђања и претраге терена у условима смањене видљивости, удара ветра и кише, који отежавају извршавање задатака.

У обуку је активно укључен и технички састав ескадриле, чији су стручност и професионализам кључни за исправност ваздухоплова и њихову доступност за летење.

Реализацијом обуке у хеликоптерским ескадрилама Војске Србије, која се изводи по циклусима током целе године, обезбеђује се врхунска обученост професионалног састава и готовост за извршавање задатака извиђања, трагања и спасавања, транспорта ваздушним путем и пружања ваздухопловне ватрене подршке снагама у извођењу операција.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

КАКВО РАДНО ВРЕМЕ?! Због натписа на камиону у Босни људи ПЛАЧУ од смеха (ФОТО)