Амбијенти за добро расположење

Промо

15. 10. 2020. у 14:55

ПРАТЕЋИ разна правила у уређењу ентеријера, желећи да „по свеку цену“ будемо у тренду, врло често заборављамо осећања која би дом требало да подржава у свакоме од нас.

Амбијенти за добро расположење

Фото: Формаидеале

Дом асоцијација на љубав, сигурност, подршку, радост и осећање припадања кроз дружење са свима онима које волимо. Овога пута нас дизајнери ентеријера Форма Идеале својим саветима воде у тај наш, можда мало запостављени, унутрашњи свет, позивају нас да заронимо у своје жеље и потребе, и препустимо се креирању амбијената за добро расположење.

Фото: Формаидеале

Када уређујемо амбијенте дома било би добро да се подсетимо тога да они не морају да прате никаква посебна правила, осим једног, а то је да док га уређујемо будемо слободни и подржавајући према себи. С  друге стране, то не значи да морају одскачу од модерних токова у дизајну ентеријера, већ да буду огледало наших жеља и потреба. Сваки амбијент је, пре свега, личан и није у оквиру већ одређених правила и стандарда. Једино мерило његове вредности смо ми.

У ентеријерима по мери „добрих вибрација“ важно је користити нешто неутралнију палету и текстуру дрвета, као у случају регала ФЕРРОЛ, чијој топлини, поред декора, доприноси и додатно осветљење које оплемењује амбијент.

Ако волимо јаке боје, морамо рачунати на то да оне изазивају јаке емоције широког спектра. Па је стога сигуран избор неутрална палета, док црвену, љубичасту, зелену, пинк и друге јарке боје можемо користити за акцентовање простора малим детаљима.

Намештај који купујемо не мора да се уклапа са осталим сегментима дома. Некада нам је потребна топлина, коју можда нека ранија епоха буди у нама, па, рецимо, у дом можемо унети столице, попут трпезаријске столице ХТЦ-316  у комбијацији са округлим столом, попут трпезаријског стола ТД-1968, са централним стубом као носачем, што свеукупно оставља утисак стила 70-их година прошлог века. Овакав складан избор буди носталгична осећања у нама и подсећа на нека мирнија и спорија времена.

Фото: Формаидеале

Текстура дрвета је јако пожељна у дому који рефлектује радост и безбрижност, а светли дрво декори су овога пута најбољи избор, попут клуб стола УНИОН 90x50 или ТВ полице ОРЕНСЕ, који могу бити одлична подлога за неке предмете који имају за нас емотивно значење, неку причу иза себе која се сама изнова прича, када је најпотребнија, и изазива ведре мисли и лепе емоције. Било да је реч о сувенирима са путовања, сликама, фигурицама из детињства, поклонима, фотографијама, можемо им наћи место на овим лежерним, али топлим комадима намештаја.

Фото: Формаидеале

Оно што умножава добру енергију у дому су, према речима наших дизајнера ентеријера, сасвим сигурно биљке, како цветнице, тако и зелене собне биљке, а да би и оне и ми били здрави и испуњени животом, простор у коме боравимо тражи светлост, па његове изворе морамо појачати и истаћи на сваки могући начин.

Иако би сви амбијенти требало да буду амбијенти за лепо расположење, некада нам „слепо“ праћење трендова то не допушта, већ нас води до компромиса, најчешће колоритних, који не прате адекватно наш животни импулс. Важно је да увек знамо да простор нису само зидови и намештај. Простор је и енергија, а она нас дочекује у дому и из њега испраћа, па је можда због тога важно да буде ЉУБАВ и да буду МИР и РАДОСТ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)