КАКО ДА БЕЛОЈ ДОДАТЕ БОЈЕ? Дајте печат амбијенту уз Форма Идеале

Новости Онлајн

01. 12. 2022. у 11:41

МНОГИ људи приликом одабира боја зидова за свој животни простор имају одређених проблема и јако су неодлучни.

КАКО ДА БЕЛОЈ ДОДАТЕ БОЈЕ? Дајте печат амбијенту уз Форма Идеале

Фото: Промо

То није једноставно, а одабране боје могу утицати на атмосферу у вашем дому. За белу боју можемо рећи да простору даје прочишћеност, док бели зидови на посебан начин истичу архитектуру, посебно ако се ради о косом крову или гредама. Лако их је и редовно одржавати и поправити све неправилности и настала оштећења, што је једна од главних предности белих зидова.

Уколико се одлучите за беле зидове, амбијенту можете дати печат одабиром одређеног комада намештаја и декорацијом која ће ићи уз њега, а белу ћете најлакше утоплити дрво декором, попут комоде САРДИНИА 2К1Ф која припада индустријском стилу. Она је спој топлине натуралног и рустичног артисан храста са примесама суптилних црних елемената декора, а састоји се од два затворена сегмента, са једном преградном полицом и  функционалном фиоком.

Фото: Промо

Комади индустријског стила потпуно другачије делују на белој позадини у односу на подлоге попут, рецимо, опеке или бетона. На белом зиду одлично ће се истаћи жичана метална декорација, као и декоративне слике и огледала, а можете додати и мало патерна кроз тканине.

Уз беле зидове бирајте расвету у топлим бојама, тачније топлију белу која ће лепо осветлити простор и угрејати атмосферу. Можете додати и велику подну лампу која ће допринети атмосфери амбијента. Сјајан избор декорације су увек цвеће и зеленило, јер уносе освежење и живахност у ентеријер, а зелена боја биљака може бити акцентна боја.

Бела је одлична подлога и за минималистичке и за монохроматске амбијенте којима можете додати једну акцентну боју за дозу гламура. Намештај у сивим тоновима, попут лежаја ТАЛИНА, сјајно је решење, а фотеља Г01 у бургунди штофу, уз декоративно јастуче на лежају, даје посебну елеганцију амбијенту и одличан је контраст белом зиду.

Фото: Промо

Бела је одличан избор и за спаваће собе. Осим што уноси мир у амбијент, бела такође чини просторе већим, што је чини идеалним избором за мале спавац́е собе. Белој је потребно додавање текстуре у амбијенте, а у спаваћој соби ћете то најлакше урадити уз прави одабир ћебади , прекривача, јастука и слично, а поготово уколико се одлучите за тапацирани француски лежај попут лежаја МЕРИ. Ужа димензија овог француског лежаја погодна је за опремање амбијената спаваћих соба које располажу са мање простора, а уз француски лежај не морате увек додати ноћни ормарић, већ можете уклопити и мању отворену полицу. Дизајнери ентеријера Форма Идеале препоручују полицу МАУРО МXXР221, која је веома функционална и одлична за додавање посебног печата кроз декорацију. За додатне детаље, одаберите платнене корпе са омиљеним патерном без бојазни да ли ће се уклопити уз зидове и амбијент. Декорација такође може бити разнобојна и заједно са лампом и галеријом слика изнад направиће одличан украс у белој спаваћој соби.

Фото: Промо

Имајте у виду да је природно светло у оваквом амбијенту обавезно. Добро осветљене беле собе су љупке, али уколико немају довољно светлости и тамне су, собе изгледају институционално. Уколико треба да упалите светла током дана, значи да нема довољно природног светла за беле зидове.

Бели зидови у дому су свакако сјајан избор и дају моменат елеганције простору, тако да сигурно нећете погрешити. Важно је само да на прави начин одаберете погодне комаде намештаја и декорацију, како бисте постигли избалансиран ентеријер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

Прославила се као Марина у Анђелима - више од две деценије ужива у БРАКУ СА КОЛЕГОМ