Извоз намештаја од дрвета из Србије у порасту

Промо

22. 10. 2021. у 16:00

У дрвној индустрији, према подацима Привредне коморе Србије, бележи се константан раст у извозу производа од дрвета, осим намештаја, али и у пласирању производа ван Србије у категорији намештаја од дрвета.

Извоз намештаја од дрвета из Србије у порасту

Фото: Промо

- Извоз намештаја од дрвета у првих осам месеци износио је 214,2 милиона долара и повећан је за 34,4 одсто у односу на исти период претходне године, док је и у сегменту увоза био пораст од 37 одсто и износио је 70,4 милиона долара - истиче се у подацима Привредне коморе Србије.

Фото: Промо

 

Производи од намештаја из Србије су све конкрентнији ван граница наше земље, а да би извоз намештаја био што успешнији и да би се проширио на већи број земаља, потребно је да компаније пажљиво осмишљавају асортиман и ослушкују различита тржишта. Индустрија намештаја прати светске трендове, а разлике између захтева тржишта које су постојале до пре само 10-ак година, сада су много мање, тако да домаће тржиште без већих проблема прихвата асортиман прилагођен глобалном тржишту.

Компанија која у континуитету проширује своје извозне капацитете и број земаља на којима извози је Форма Идеале, која доставља намештај на четири континента и у више од 80 земаља Европе, Азије, Африке и Латинске Америке, на неколико стотина продајних места широм света.

Фото: Промо

 

- Најизазовније је било освајање тржишта Европске Уније, како због строгих стандарда које ЕУ норме намећу, тако и због изузетно јаке конкуренције. Ипак, свака земља има своје специфичности, једно тржиште више од удаљености одређује ниво конкуренције, као и навике и преференције потрошача. Највећи задатак био је да наш асортиман прилагодимо широком спектру купаца са којима сарађујемо, а да при томе задржимо висок ниво продуктивности и конкурентне цене - истичу у компанији Форма Идеале.

Пут намештаја произведеног у Форма Идеале води чак и до карипских острва, а одговор на питање како је намештај ове компаније нашао пут од Шумадије до најудаљенијих делова света, налази се у годинама вредног рада у производњи, континуираном повећању капацитета, са циљем да се покрију велика тржишта, али и успостављању вредних контакта са трговинским ланцима широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)