Створите топлу јесењу атмосферу у дому

Промо

23. 09. 2021. у 13:44

Како су нам се животни ритмови увелико променили и још увек се мењају, многи од нас све више времена проводе код куће, што се показало као нешто добро, као повратак личном, интимном, свим оним вредностима које много значе, а нестале су у брзини свакодневице савременог живота.

Створите топлу јесењу атмосферу у дому

Фото: Промо

Више времена код куће проводимо и због доласка хладних јесењих дана, које можемо улепшати јесењом декорацијом у дому, топлином и ушушканошћу. Акценат јесењих ентеријера су пријатне тканине, топли, земљани тонови, комади намештаја у дрво декору и приватни, изоловани простори.

Када говоримо о бојама за јесење ентеријере, тренд теракоте прерастао је у читаву јесењу палету боја, сачињену од топлих, земљаних тонова. У тренду су и пешчани тонови који простор чине пријатним током целе године, као и наранџаста боја која доприноси топлини, а одлично се уклапа са другим неутралним тоновима, попут сивих и песковитих тонова. Типичне јесење боје су и крем и браон, док црвена и жута истичу топлину дома.

Ако ове јесени пожелите да трансформишете свој дом најновијим дизајнерским трендовима, али не желите да превише мењате изглед просторије, пробајте са мањим комадима намештаја. За савршени јесењи амбијент најбоље је да бирате дрвени намештај и предмете у земљаним тоновима, а за топлину и ушушканост је најбоља жута, као декорација, или можда чак и боја зидова. Креирање само вашег кутка, попут места за читање, допринеће вашој радости и миру. Идеални комади за такав кутак су фотеља Г01 у наранџастој боји, уз коју би се одлично уклопио ципелар ЦЛИФ ЦЛФД211 у текстури дрвета, а неизоставан је и клуб сто БЈ-9852, на који можете одложити књигу коју читате или поставити додатну декорацију.

Фото: Промо

Уколико пожелите да дневну собу преуредите у јесењим тоновима, трудите се да простор остави утисак софистицираног и елегантног, али да је и даље пријатан. Лежај ТИВОЛИ одличан је одабир за централни део боравка, а за додатни осећај пријатности на лежај додајте акцентне комаде, попут тканих јастука или вунених ћебади за хладније дане. Савршен додатак лежају је клуб сто БЈ-9875, који ће допринети и естетици простора.

Украсни комади утичу на целокупни декор, а суво цвеће је одличан начин да свој дом држите цветним током хладнијих месеци, без додатног одржавања. Јесен у ваш животни простор најлакше можете унети бојама. Нијансе попут златне, жуте и наранџасте су најбољи избор, како за комаде намештаја, тако и за боје зидова.

Трпезарије представљају срце дома, а за урбану трпезарију у јесењим тоновима бирајте тамне палете или дрво, док је препорука да избегавате беле тонове. Као нови тренд за следећу годину најављује се интегрисање трпезарије са остатком дома, кроз природне материјале и занимљиве површине. Комади намештаја који ће креирати топао и пријатан трпезаријски амбијент су трпезаријски сто САБРИНА, а савет је да направите неочекивану и смелу комбинацију са различитим трпезаријским столицама, попут трпезаријских столица ХТЦ-316 и трпезаријских столица КРИС, како бисте допринели динамици простора.

Фото: Промо

Јесење боје најбоље се користе за истицање на неутралној позадини или за контраст са тамнијим бојама, попут шумске зелене или тамноцрвене, а једноставан начин да трансформишете свој дом ове јесени је додавање уметничких дела у амбијенте. Дизајнери ентеријера Форма Идеале препоручују уметност на зиду, у виду галерије или једне ефектне слике.

За стварање јесење атмосфере у дому најважније је да користите топле јесење тонове и декорацију. Верујемо да ћете уживати у креирању јесењег амбијента, а богатство јесењих тонова даће вам посебну инспирацију, док ће ваш дом ће бити спреман да вам пружи топлину у предстојећим јесењим данима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)