Освежите дом комбинацијом дрво декора

Промо

28. 07. 2021. у 14:23

На употребу само једног дрво декора у простору углавном смо навикли, па често улажемо превише труда да уклопимонамештај у амбијенту.

Освежите дом комбинацијом дрво декора

Форма Идеале

Комбиновање различитих дрво декора је нови тренд у уређењу ентеријера који даје слободу и у значајној мери освежава простор. Уколико желите да задржите топлину овог природног материјала, а при томе сте спремни да одступите од неписаних правила о уклапању тонова дрвета, важно је да испратите неке смернице дизајнера ентеријера.

Пре свега, важно је да одредите који декор дрвета желите да буде доминантан и да преовладавау простору. Одабрани декор је у фокусу и одређује у ком правцу ће ићи подтонови у остатку намештаја и декорацији.

Доминантан декор би требало применити на великим површинама, попут регала, ормара, прозора или пода. Регал ЕВОРА, у комбинацији декора артисан храста и царбон декора, сјајан је пример и представља модерно и функционално решење.Клуб сто ТОБАГО (ЦФТТ5024) у црном дрво декору је уз њега одличан додатак и додатно истиче текстуру регала и доводи до склада у амбијенту.

Велике површине у примарном тону дрвета нам одређују да ли ће подтонови бити хладних или топлих нијанси. У случају да сте одабрали орах, бели храст или трешњу, бирајте топле подтонове, док уз декоре са примесама хладне боје, попут сивог храста, најбоље идухладниподтонови или неке конкретне боје, попут беле, црне, сиве.

Предсобље ЦОНГРО у декору артисан храста, представља функционално и модерно решење за уређење предсобља, а уз овај амбијент одлично иде и клуб сто М21 у боји ораха.На овај начин смо кроз додатне елементе у дрво декору увели тонове који имају исту ноту топлине као и доминантни комад намештаја у амбијенту. Контрастни подтонови понекад могу креирати најзанимљивије ентеријере, наравно, ако се добро уклопе.

Форма Идеале

 

За модернији изглед простораможете одабрати доминантни комад намештаја у неутралном дрво декору са детаљима у црној, белој или чак светло сивој боји, што ће сасвим сигурно унети спонтаност и допринети динамици амбијента, а што се може видети на примеру компјутер стола ЦТ 1726 у комбинацији са  трпезаријском столицом Г604.

Уколико желите да унесете смелији карактер у ентеријер, али и постигнете равнотежу тонова,идеалан начин је да омогућите додир рустичних дрво декора са топлим или хладним подтоновима, у зависности од тога какав ефекат желите да изазовете.Због варијација у текстури и боји рустичног дрво декора, могуће јечак и додавање више тонова у простор. Елементи у тоновима сивог храста, као и оних у црној, белој или сивој боји, нећеучинити простор конфузним, јер се сваки од тих тонова може пронаћи у рустичном дрвету.

Форма Идеале

 

Равнотежи простора којом доминира рустично дрво доприноси увођење једноставнијих подтонова у свим поменутим бојама, штосаветују дизајнери ентеријера Форма Идеале. То се одлично може видети на примеру амбијента трпезарије са витрином НОТЕ НТЕВ721Л у комбинацији са трпезаријским столом ОСЦАР ТС у сивом храст дезену.

Верујемо да сте сада инспирисани да преуредите дом комбинацијом различитих дрво декора, што ће допринети још већем уживању и простору дати нову енергију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)