Баците акценат на патерн у ентеријеру

Промо

15. 07. 2021. у 09:00

Ентеријер можете да уредите и водећи се изреком „више је више“, што уопште не мора да буде погрешно, јер ћете тако дати и лични печат дому, а увођење патерна је сјајан начин за то.

Баците акценат на патерн у ентеријеру

Фото: Промо

Важно је свакако да дом уредите како вама највише прија, а пожељно је и да примените неке савете дизајнера, посебно уколико се одлучите на експериментисање са патерном.

При одабиру патерна водите се тиме да ускладите величине мотива патерна и величине просторије. За просторију велике квадратуре, најбоље је да одаберете патерне великих димензија, крупних и једноставних облика. С друге стране, просторије мањих квадратура одличан су избор за патерне са детаљима, који би у овом случају допринели и естетици и динамици, док на већим површинама не би били приметни. Нека вам критеријум за одабир буде и какво расположење желите да тај патерн изазове. Избор суптилног патерна пружиће умирујуће окружење, док ће израженији патерн простору дати динамику.

Добро је ограничити палету боја, а уколико имате велики зид, крупан интензиван флорални патерн сјајан је избор. Испред патерна на зиду најбоље је поставити гарнитуру, лежај или комоду. Одличан избор је лежај МАРБО који је колоритно комплементаран са тапетом која ће оживети простор, а ако сте расположенији за модернију ноту, експериментишите са геометријским и апстрактним мотивима.

Фото: Промо

Комода се такође одлично уклапа испред флоралног патерна, а сјајно решење је комода САРДИНИА, која представља спој индустријског и рустичног. Слободно можете да се опустите и прекршите понеко правило, уколико сте за смелије комбинације у уређењу.

Још један начин да унесете патерн у простор јесте преко самог намештаја. Ако је ваш избор цветни дезен намештаја, дизајнери ентеријера Форма Идеале саветују да комбинујете велике отиске са малим дизајном цвећа или лишћа, а цветови такође добро функционишу и када су удружени са пругама.

Фотеља ЗУРИЦХ у флоралном принту, у амбијенту се сјајно уклапа са намештајем из колекције КЕНТ. Бели храст КЕНТА и основна боја фотеље ЗУРИЦХ се савршено подударају, што оставља могућност за увођење још једне боје, преко дела зида, а која се поклапа са мотивима патерна.

Фото: Промо

Правило 60-30-10 може вам бити сјајна водиља за уређење ентеријера, по коме 60 процената у просторији треба да буде доминантна боја, 30 секундарна, а 10 акцентна. Који год патерн да буде ваш коначни избор, не заборавите да примените и правило 50-50, које подразумева да 50 одсто буде по правилима дизајнера, а 50 по вашој вољи, што је најбољи баланс!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)