Свежина плаве боје у ентеријеру

Промо

10. 06. 2021. у 14:17

Плава боја пружа умирујући и спокојан осећај, опуштајућа је, а поред тога стимулише продуктивност и креативност.

Свежина плаве боје у ентеријеру

Фото: Промо

Управо због тога, плава боја је одличан избор за уређење ентеријера.

Пружиће уравнотежен и софистициран изглед амбијенту, а сјајан је избор и за стварање једноставне палете која добро функционише са неутралним тоновима, попут сиве, беле или беж.

Ипак, треба бити умерен, јер са плавом бојом постоји ризик од стварања утиска хладноће. Уколико желите да ова боја преовладава простором који уређујете, и да зидове обојите у плаво, важно је само да одаберете праву нијансу.

За простран и добро осветљен дневни боравак најбољи избор је тамноплава боја, а у овакав амбијент ће се одлично уклопити лежај ОСТИН, у сивој боји, који је дизајниран у класичном стилу. Важно је нагласити и његову удобност, због које ће вам постати омиљен кутак за опуштање. Уколико желите да постигнете елегантну атмосферу у стилу Арт Децо, користите декоративне предмете у боји и злата и сребра, који изгледају префињено, а као додатну декорацију можете поставити и неколико јастука у плавим нијансама или са плаво-белим патерном.

Фото: Промо

Неизоставан део сваког дневног боравка су клуб столови, а клуб сто М21 80x60 и клуб сто М21 90x70 својим атрактивним дизајном, али и декором белог медијапана, допринеће елеганцији и умирујућем доживљају ентеријера.

Уз плаве зидове савршено се уклапа прљаво розе, што ову комбинацију боја чини сјајном алтернативом плаво-белој палети, а одлично се уклапа и у бохо или еклектични стил.

Плава је често заступљена и у амбијенту спаваће собе, а нијансе од пастелне до тамне краљевско плаве, учиниће простор за одмор савршеним. Можете је комбиновати са намештајем у белој боји, попут комоде Л-ЛИГХТ, јер бели декор намештаја у соби са плавим зидовима значајно доприноси чистом и умирујућем ентеријеру.

Фото: Промо

Како бисте освежили амбијент, препорука дизајнера ентеријера Форма Идеале је да унесете мање комаде намештаја у плавој боји, попут фотеље Г02, а можда вас ова мала промена охрабри да направите и значајније промене у вашем дому.

Имајте у виду да ће плава боја додатно осветлити просторију, уколико већ имате довољно природног светла, а уколико немате много природне светлости, плава ће природно извуц́и светлост и боју из мрачног амбијента.

Фото: Промо

За постизање жељеног ефекта важно је да одаберете праву нијансу плаве, а онда вам преостаје само да се препустите новом освеженом абијенту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)