НЕМА ПРОДАЈЕ НОВИХ БЕНЗИНАЦА И ДИЗЕЛАША: Одобрен историјски закон у ЕУ

Танјуг

28. 03. 2023. у 13:34

МИНИСТРИ енергетике земаља чланица Европске уније данас су одобрили закон према којем се прекида продаја аутомобила са емисијом угљен-диоксида (CO2) унутар Европске уније од 2035. године, након што је Немачка добила изузеће за аутомобиле који користе е-горива.

НЕМА ПРОДАЈЕ НОВИХ БЕНЗИНАЦА И ДИЗЕЛАША: Одобрен историјски закон у ЕУ

Фото: Профимедиа/Илустрација

Како наводи Ројтерс, нови аутомобили продати од 2035. године морају да имају нулту емисију CO2, а они који буду продавани од 2030. до 2035. морају да имају најмање за 55 одсто нижу емисију у односу на оне из 2021.

Европска комисија се, поред тога, обавезала да ће предложити додатна правила која дозвољавају наставак продаје нових аутомобила са унутрашњим сагоревањем који употребљавају само такозвана е-горива након 2035. године.

БОНУС ВИДЕО: РУСИ ПОНОВО ВОЗЕ "МОСКВИЧ" - Нови модел легендарног бренда у продаји у салонима у Москви

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (2)

ТЕНИСКИ ШОК НА РОЛАН ГАРОСУ: Данил Медведев пакује кофере и иде кући!