Након 10 година, стаза Бела река на Копаонику у функцији

Промо

07. 02. 2023. у 15:54

Након 10 година, ски стаза Бела река 2 ће од сутра, 8. фебруара бити у функцији за скијаше. За пар дана очекује се пуштање и стазе Бела река 1, које заједно чине најдужу стазу у ски центру Копаоник.

Након 10 година, стаза Бела река на Копаонику у функцији

ФОТО: Новости

За ову сезону, Скијалишта Србије су изградила систем за вештачко оснежавање на стазама Бела река 1 и Бела река 2, које прате годнолу Брзеће-Мали караман.

Бела река 2 спада у категорију најстрмијих стаза и препоручује се искључиво вештим скијапшима. Заједно са Белом реком 1, која је знатно лакша, дугачка је 3.5 километара и има највећу висинску разлику од скоро 900 метара.

Пуштањем у рад ових стаза, скијаши ће имати прилику да у пуном капацитету користе гондолу која спаја Брзеће и центар скијалишта, а сви они који су смештени у овом викенд насељу у подножју планине ће моћи и скијама да се спусте до свог смештаја.

Отврањем стаза Бела река 1 и Бела река 2, ски центар Копаоник ће први пут у последњих 10 година радити пуним капацитетом.

Тренутно на стазама овог скијалишта има до 50 центиметара утабаног снега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)