РУСКА АМБАСАДА У САД: Присуствујемо преобликовању основних принципа слободног тржишта

Танјуг

03. 12. 2022. у 10:11

ОГРАНИЧЕЊЕ цене руске нафте, које су увели САД и њени партнери, у пракси значи да се основни принципи слободног тржишта заправо преобликују, саопштила је данас руска амбасада у Вашингтону наводећи да то неће смањити потражњу за руском нафтом.

РУСКА АМБАСАДА У САД: Присуствујемо преобликовању основних принципа слободног тржишта

Фото Shutterstock

 - Стратези у Вашингтону, који се крију иза племенитих слогана о осигуравању енергетске стабилности за земље у развоју, ћуте пред чињеницом да тренутна неравнотежа на енергетским тржиштима произилази из њихових лоше осмишљених поступака. Пре свега, мислимо на санкције према Русији и забрану увоза енергената из наше земље - навела је амбасада, пренео је ТАСС.

Амбасада додаје да колективни Запад покушава да реши проблеме које је сам креирао.

 - Заправо, присуствујемо преобликовању основних принципа слободног тржишта - наводи се у саопштењу.

 - Овакви кораци ће неизбежно довести до повећања неизвесности и наметања већих трошкова за потрошаче сировина. Штавише, од сада, ниједна земља није заштићена од увођења разноразних ограничења на њен извоз, наметнутих из политичких разлога - додали су из руске дипломатске мисије у САД.

Чланице Г7 и Аустралија су у заједничком саопштењу поручиле да су се сложиле око тога да се одреди лимит на цену руске нафте у износу од 60 долара по барелу.

Ова одлука ће ступити на снагу 5. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса