ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса

Novosti online

30. 11. 2022. у 12:44

АУСТРИЈА је у уторак представила хитне мере како би обезбедила храну и друге основне потрепштине за људе у случају нестанка струје ове зиме.

ХИТНЕ МЕРЕ ЗБОГ МОГУЋИХ НЕСТАНАКА СТРУЈЕ: У Аустрији ће делити оброке уколико дође до колапса

Фото: Танјуг

Планом, објављеним на сајту Министарства пољопривреде, региона и туризма те земље, налаже се да све продавнице прехрамбених производа остану затворене првог дана потенцијалног нестанка струје, пише РТ на енглеском.

Другог дана продавнице ће остати затворене, али ће деловати као центри из којих ће се становницима давати вреће са свежим производима, између 10.00 и 15.00 часова. 

Поред тога, продавнице ће нудити припремљене кесе са водом, дуготрајни хлеб, конзерве, полупроизводе и свеће које ће се продавати за готовину. Производи за бебе и хигијенски производи биће доступни на захтев.

Од трећег дана биће у понуди само производи из сувог асортимана, из безбедносних разлога.

Становницима је саветовано да направе залихе хране са дугим роком трајања и залихе од 14 дана код куће, као и да држе мале апоене у готовини у износу од око 100 евра по члану породице. 

Шема је припремљена у координацији са Привредном комором Аустрије (ВКО), Народном банком Аустрије (ОеНБ) и министарством енергетике, као и представницима прехрамбене индустрије и удружења аустријских општина (Остерреицхисцхе Гемеиндебунд).

Иако су званичници нагласили да је снабдевање храном у Аустрији тренутно безбедно и да је ризик од несташице струје "веома низак и мало вероватан", они су приметили да "нови потенцијални изазови захтевају благовремену припрему како бисмо били спремни за кризу."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (8)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну