АКЦИЈА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ: Скоро 300 контрола у спортским удружењима и теретанама - изречене 53 привремене забране обављања делатности

Новости онлајн

14. 11. 2022. у 16:57

ИНСПЕКТОРИ Пореске управе, извршили су укупно 294 контроле у спортским удружењима и теретанама од увођења новог модела фискализације.

АКЦИЈА ПОРЕСКЕ УПРАВЕ: Скоро 300 контрола у спортским удружењима и теретанама - изречене 53 привремене забране обављања делатности

Фото: Пиксабеј

Како је саопштено, овом приликом код 53 пореска обвезника изречена је мера привремене забране обављања делатности (40,46%).

Такође: 

  • код 78 пореских обвезника контроле су без неправилности (59,54%);
  • код 11 пореских обвезника контрола је у току (узимање изјаве, преглед документације);
  • код 100 пореских обвезника који у моменту контроле нису затечени на адреси, пријављеној Пореској управи, покренути  су поступци привременог одузимања ПИБ-а;
  • код 52 пореска обвезника који у моменту контроле нису радили, а идентификовани су на адреси пријављеној Пореској управи, биће предмет накнадне контроле.

Пореска управа, захваљујући новом моделу фискализације, располаже са свим неопходним подацима о промету, у реалном времену, на свакој малопродајној локацији у Републици. На тај начин, уз примену анализе ризика и циљаних контрола, у могућности је да ефикасно реагује на сваку неправилност код пореских обвезника који не испуњавају своје законске обавезе.

Користећи напредне методе анализе ризика, као и предности савремених решења које доноси нови систем фискализације, тежиште контрола у претходном периоду било је, између осталог, и на контроли пореских обвезника који се баве спортском и рекреативном делатношћу.

Нови модел фискализације доприноси смањењу сиве економије и могућности разних злоупотреба, што јасно резултира повећањем буџета за јавне и друштвене потребе свих грађана Републике Србије. Порез прикупљен на овај начин, посредством буџета улаже се у квалитетно остваривање свих јавних и друштвених потреба грађана. Сваки динар уложен у изградњу болница, дечијих установа, школа, ауто-путева, уложен у културу и спорт, школство и здравство потиче и са исправно издатог фискалног рачуна.

Фото: Никола Скендерија

С обзиром на то да нови закон предвиђа постојање QR кода на свим фискалним рачунима, грађани могу скенирањем да провере исправност сваког рачуна и да и на тај начин, успостављајући директну везу са Пореском управом, доприносе борби против сиве економије.

Пореска управа је, од почетка увођења новог модела фискализације, спровела укупно 12.807 провера евидентирања промета преко фискалних уређаја код пореских обвезника у Србији.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)