НОЋНА МОРА ПРЕД БОЖИЋ У НЕМАЧКОЈ: Трговци забринути због престојеће сезоне

Novosti online

14. 11. 2022. у 16:52

ВЛАСНИЦИ продавница у Немачкој забринути су због предстојеће божићне сезоне јер очекују пад продаје, јер је двоцифрена инфлација изазвана ценама енергената приморала људе да мање купују у трећем кварталу ове године, каже Немачко малопродајно удружење (ХДЕ).

НОЋНА МОРА ПРЕД БОЖИЋ У НЕМАЧКОЈ: Трговци забринути због престојеће сезоне

Foto: Profimedia

Према последњем извештају, продаја ће се суочити са падом од 4 одсто у условима тренутним условима, упркос очекиваном повећању од 5,4 одсто у односу на претходну годину у номиналном смислу пројектованом за последња два месеца 2022.

Удружење је анкетирало 500 компанија, а 70 одсто испитаника је рекло да очекује лошије услове пословања у предстојећој божићној сезони него прошле године.

- Постоји велика неизвесност и међу компанијама и међу купцима с обзиром на тешку ситуацију са енормним поскупљењем енергије. Висока инфлација и лоше расположење потрошача не наговештавају баш ништа добро за божићну сезону - рекао је генерални директор ХДЕ Стефан Гентх.

У октобру је немачки савезни завод за статистику известио да је усклађена стопа инфлације у највећој европској економији порасла на 11,6 одсто, што је изазвало страх да ће земља пасти у рецесију ове зиме.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (1)

У СТВАРНОМ ЖИВОТУ НЕ БИ БИЛО МОГУЋЕ: Гледаоцима Бољег живота није сметало