НОВАК ПОРУЧИО: Русија инсистира да учествује у истрази експлозија на Северном току, нафту ће добити само они који плате тржишну цену

Танјуг

05. 10. 2022. у 19:37

РУСИЈА инсистира да у истрази инцидента на гасоводима Северни ток и Северни ток 2 учествују и компаније Гаспром и Норд Стреам, АГ оператер гасовода Северни ток, рекао је данас потпредседник руске владе Александар Новак.

НОВАК ПОРУЧИО: Русија инсистира да учествује у истрази експлозија на Северном току, нафту ће добити само они који плате тржишну цену

Foto: Profimedia

-Што се тиче Северног тока 1 и једног цевовода Северног тока 2, Данска и Шведска су потврдиле да су покренуле своје истраге. Нажалост, ни оператеру Северног тока, ни Гаспрому, а ни Руској федералној служби за екологију, технолошки и нуклеарни надзор није дозвољено учешће у досадашњем току истраге, иако је Гаспром кључни власник оштећене инфраструктуре, рекао је Новак за ТВ канал Русија 24, преноси ТАСС.

Неприхватљиво увођење горње границе за цену нафте

Русија нема намеру да испоручује нафту потрошачима који одређују горњу границу цене за руску нафту, изјавио је данас потпредседник Владе Руске Федерације Александар Новак.

-Ми смо против таквих нетржишних инструмената јер су такви преседани веома штетни за тржиште енергената. То доводи само до дефицита и осцилације цена. Уколико овакав механизам буде уведен цену ће платити потрошачи, рекао је Новак на конференцији за новинаре.

Он је упозорио земље које намеравају да уведу горњу границу за цену руске нафте да је за Русију прихватљиво да испоручује нафту само оним купцима који подржавају тржисне механизме у одређивању цене нафте, преноси ТАСС.

БОНУС ВИДЕО - ДАН КАДА ЈЕ КОНАЧНО ЗАТВОРЕН ЧЕРНОБИЉ: Последице нуклеарне катастрофе трајаће 24.000 година

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ПОСЛЕ ПОРАЗА: Савић упутио поруку Митровићу