"ПОКАЗАЛО СЕ КОЛИКО СМО РАЊИВИ": Урсула фон дер Лајен изнела привремено решење које ће обезбедити боље функционисање тржишта

Novosti online

05. 10. 2022. у 10:45

ЕВРОПСКА унија би требало да уведе привремену горњу границу цена природног гаса и појача заштиту виталне инфраструктуре, рекла је данас председница Европске комисије (ЕК) Урсула фон дер Лајен.

ПОКАЗАЛО СЕ КОЛИКО СМО РАЊИВИ: Урсула фон дер Лајен изнела привремено решење које ће обезбедити боље функционисање тржишта

AP Photo/Virginia Mayo

- Увођење ограничења на гас у целини је привремено решење, док не будемо развили нови индекс цена ЕУ, који ће обезбедити боље функционисање тржишта и Комисија је већ почела да ради на томе - казала је председница ЕК у Европском парламенту, преноси Ројтерс.

Она је навела да је у писму лидерима ЕУ, који се састају у Прагу од четвртка, предложила да Унија успостави заједнички систем набавке енергената.

Фон дер Лајенова нагласила је и да земље Европске уније треба да појачају заштиту своје виталне инфраструктуре спровођењем стрес тестова и употребом сателитског надзора за откривање потенцијалних претњи.

- Дела саботаже на гасоводу Северни ток показали су колико је наша енергетска инфраструктура рањива. У интересу је свих Европљана да боље заштите ову виталну инфраструктуру - изјавила је председница ЕК у обраћању посланицима.


БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА: Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (1)

АЛКОХОЛ И ИНТИМНИ ОДНОСИ ТОКОМ ПОСТА? Теолози објаснили да ли је реч о греху - од чега се треба строго суздршавати