ОПШТИНА БЕЗ НЕЗАПОСЛЕНИХ: У Старој Пазови се 29. и 30. септембра одржава дводневни 15. Регионални сајам привреде

С. Б.

28. 09. 2022. у 07:26

РЕГИОНАЛНИ сајам привреде одржава се 29. и 30. септембра у Старој Пазови. Привредници ће се окупити, од 10 до 17 часова, у простору Комплекса спортско-рекреативних базена између Старе и Нове Пазове.

ОПШТИНА БЕЗ НЕЗАПОСЛЕНИХ: У Старој Пазови се 29. и 30. септембра одржава дводневни 15. Регионални сајам привреде

Фото приватна архива

У овој општини тренутно послује 1.000 предузећа. Посебно су поносни на више од 100 иностраних компанија.

Стопа незапослености у Старој Пазови мања је од три одсто. Пре скоро деценију у њој је било 9.400 запослених, док их је сада 24.800. Надлежни се надају да ће сви ови досадашњи резултати, праћени брзом возном линијом Београд - Нови Сад, као и додатни едукативни капацитети бити довољан разлог да општина привуче још високообразованих кадрова и младих брачних парова.

- Од прошлог сајма компанија је имала могућност да представи своје капацитете локалном становништву, па је тренутно једна трећина запослених у компанији, преко 60 радника и радница, заправо са територије општине - истакао је директор компаније MTU Maintеnance Serbia Рајнер Бекер.

- Компанија није само фокусирана на привреду, већ активно улаже у образовање и унапређење квалитета живота. Започели смо изградњу обданишта које неће бити приватног типа, већ ће засновано на принципу јавно-приватног партнерства између Општине Стара Пазова и компаније MTU Maintеnance Serbia. Омогућиће боравак деце из породица запослених у компанији, али и других малишана који живе на територији општине.

Председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић истакао је да општина од самог почетка успешно сарађује са овом компанијом. Осим изградње вртића, општина ради на изградњи техничке школе, чији ће систем рада пратити најмодерније трендове на пољу технологије и знања. Ова образовна установа ће у свом склопу имати и интернат.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

ПРОГРАМ ће и ове године бити обогаћен додатним манифестацијама, попут презентација, саветовања и сајма запошљавања. Другог дана сајма, у 13.30, презентацију ће одржати Министарство привреде, Фонд за развој Србије и Развојни фонд Војводине. Током сајма биће организовано разгледање привредних и туристичких потенцијала општине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МНОГИ ГА ОСУДИЛИ, МЕМЕДОВИЋ ТРАЖИО ИЗВИЊЕЊЕ: Како је Богдановић правдао оштре речи о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА - У животу сам имао три ауторитета