ДАНАС САСТАНАК РАТАРА СА ПРЕМИЈЕРКОМ: Протести пољопривредника у више места у Србији су настављени и шести дан

С. Б.

15. 08. 2022. у 07:39

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић састаће се данас у 10 сати са представницима пољопривредника, а тема састанка биће захтеви пољопривредника који претходних дана протестују, најављено је из Владе.

ДАНАС САСТАНАК РАТАРА СА ПРЕМИЈЕРКОМ: Протести пољопривредника у више места у Србији су настављени и шести дан

Фото: З. Грумић

Састанку који ће се одржати у Влади Србије ће, поред пољопривредника и председнице Владе, присуствовати и произвођачи уља, представници трговинских ланаца, представници Привредне коморе Србије, као и представници Министарства пољопривреде и Министарства финансија.

Протести пољопривредника у више места у Србији јуче су настављени и шести дан.

Војвођански ратари су у Новом Саду са више од 50 трактора испред зграде Бановине блокирали део Булевара Михајла Пупина, док је Варадински мост био проходан.

Војвођански ратари данас ће путовати у Београд, али ће уједно и наставити са блокадом Булевара у Новом Саду. То је за "Новости" потврдио Милета Сланкаменац, ратар из Госпођинаца, члан преговарачког тима пољопривредника, и нагласио да ће, поред њега, на састанку у Влади Републике Србије учествовати још четворица његових колега.

Сланкаменац истиче да је у досадашњим преговорима "запело" и остало спорно о премијама за млеко и о трговачким маржама за уље.

- Интересе пољопривредника заступаћемо до краја. Протест се наставља и тракторе нећемо склањати због ранијих искустава. Када се договоримо и дођемо до коначног решења, прекинућемо блокаде - рекао је Сланкаменац.

Ђорђе Грујић, ратар из Надаља, један од организатора протеста, такође наглашава да се проблем око пар спорних ставки може лако решити, али и потврђује да ће пољопривредници у интересу свог циља истрајати.

ПОДРШКА

ПОДРШКУ имамо, највише од Новосађана, а знамо да је кренуло и у Свилајнцу, Крагујевцу, Рачи, у Вршцу и Панчеву. У Зрењанину је блокиран пут и створене су велике колоне за "Дане пива", док се у Врбасу на сваки сат времена блокира пут - набраја Милета Сланкаменац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

Коментари (0)

МОЖЕ СТОМАК ДА ЗАБОЛИ Србин купио крофну са кремом - остао у шоку кад ју је пресекао и видео шта има у њој (ФОТО)