БУДУЋНОСТ У КОЈОЈ СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ: Погледајте како напредују радови на Моравском коридору (ВИДЕО)

Новости онлине

06. 08. 2022. у 19:41

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на изградњи Моравског коридора.

БУДУЋНОСТ У КОЈОЈ СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ: Погледајте како напредују радови на Моравском коридору (ВИДЕО)

Фото: Министарство

Он је након обиласка на свом званичном инстаграм профилу објавио снимак о изградњи Моравског коридора, и истакао да нико није могао ни да сања да ћемо ми градити овакав ауто-пут, и да ће бити изграђен по најсавременијим стандардима у источној Европи.

- Моравски коридор - будућност у којој Србија побеђује - написао је министар Момировић у опису снимка.

У изградњи Моравског коридора, који ће спојити Прељину и Појате модерном саобраћајницом дужине 112 километара, радило је више од 3.500 радника са 1.500 јединица механизације.

На овој саобраћајници која ће спојити Коридор 10 и Коридор 11 налази се чак 118 мостова, подвожњака и надвожњака.

Укупна дужина Моравског коридора, односно ауто-пута Е761 Појате – Прељина износи 112 километара и чине је три деонице: Појате – Крушевац (27,8 км), Крушевац – Адрани (53,8 км), Адрани – Прељина (30,6). Моравски коридор је од изузетног значаја, јер повезује централне делове Србије са два најважнија путна правца Коридорима 10 и 11.

Ова саобраћајница ће повезати сва већа насеља централне Србије између Појата и Чачка – Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак, где живи око пола милиона становника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ТУЖНА ПРИЧА ЧУВЕНОГ ГЛУМЦА: Гроб Милана Срдоча скроз запуштен

ДРВЕНИ крст, потпуно избледео од кише и сунца, привлачи пажњу пролазника који су пролазили поред гроба на Топчидерском гробљу у Београду. У питању је гроб чувеног "Чика Мигета", односно неправедно заборављеног глумца Милана Срдоча.

06. 12. 2022. у 21:24

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ГРЕХ: Обичај који се усталио на српским сахранама у супротности је са црквеним учењима