ЧЕКАЈУ ПЛАЋЕНИ ЛУКСУЗ: Станари Куле вест 65 тврде да зграда још не пружа обећане услове живота

С. Б.

30. 06. 2022. у 09:37

ПРВИ станари су недавно откључали врата новог дома у једној од највиших зграда у Београду - Кули вест 65, у новобеоградском Блоку 65.

ЧЕКАЈУ ПЛАЋЕНИ ЛУКСУЗ: Станари Куле вест 65 тврде да зграда још не пружа обећане услове живота

Фото Н. Скендерија

У нову четрдесетоспратницу уселило се већ двадесетак породица, али луксузна зграда још, како поједини међу њима тврде, не сија пуним сјајем. Квадрате су платили изнад београдског просека, па су незадовољни што им још на располагању није обећани садржај и некретнине не могу да укњиже. Инвеститор "Вест 65" нам је штуро одговорио да су тврдње неистините и злонамерне и да је објекат саграђен по највишим стандардима.

После првих жалби станара да се лифт предуго чека и да нема мобилног сигнала у свим становима, инвеститор је, кажу, реаговао. Лифтови су оспособљени и зграда је мало почишћена. Нису још задовољни јер нису готови базен са термалном водом, сауна, теретана, приватни биоскоп, турско купатило, као ни фризерски и козметички салон.

- Први станари имају проблем са климатизацијом у овим врућим данима, стан не може да се расхлади пристојно после неколико дана нон-стоп укључене климатизације - каже један од станара, који је желео да остане анониман.

- Зграда је 13. маја прошла технички пријем, али још нема употребну дозволу, па станари не могу у катастар да заведу своје станове које су преузели. Од луксуза који смо платили и до 4.500 евра по квадрату, нисмо добили ништа. Зграда је каснила много, стално су продужавали рокове. На званичном сајту стоји "до лета 2021. Tower ће израсти у симбол Новог Београда", а нама је инвеститор продао станове пре неколико година са обећањем да ће бити готова на пролеће прошле године. После више од годину дана кашњења зграда је усељена, вероватно због пенала, али зграда и даље није условна за живот. Још се ради, прашњаво је и степениште није у потпуности завршено.

Фото приватна архива

Одговоре да ли ће обећани садржаји бити завршени и зашто објекат још нема употребну дозволу, потражили смо од фирме "Вест 65". Проследили су нам саопштење за јавност.

- Желимо да обавестимо јавност да објављене најгрубље неистене о наводним недостацима у реализацији нашег пројекта немају никаквог упоришта у стварности - стоји у саопштењу.

Фото приватна архива

- Нажалост, потичу од неодговорног, злонамерног појединца, који се истоветним дезинформацијама, у жељи да нам нанесе штету, обратио таблоидима. Веома нам је жао што су поједини таблоиди пренели његове неистините наводе. Упркос оваквим неодговорним појединцима, са задовољством и поносом можемо да констатујемо да је наш пројекат Wеst 65 Тоwer изграђен по највишим светским стандардима градње, квалитета и безбедности и да представља објекат којим ће се као новим лендмарком Београд поносити деценијама у будућности. Против свих одговорних лица који буду наставили са неодговорним изношењем најгрубљих дезинформација о нашем пројекту у будућности, бићемо принуђени да покренемо одговарајуће поступке ради заштите нашег пословног угледа.

Фото приватна архива

ВИСОКА 155 МЕТАРА

КУЛА вест 65 је висока 155 метара, има 40 спратова, једна је од највиших зграда у региону и обећава живот као у луксузном хотелу. Изградња је почела у августу 2018. године. У саставу има и подземну гаражу. У згради је скоро 300 станова. Кула је са осталим објектима у насељу повезана пешачким улицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НАЈЛАКШИ И НАЈТЕЖИ ЈЕЗИЦИ ЗА УЧЕЊЕ: Постоји пет категорија - видите у којој се налази СРПСКИ