СРБИЈА ДОБИЛА ПРЕСТИЖНУ ЕВРОПСКУ НАГРАДУ Брнабић открила: Прво место за најбољу иницијативу у 2021. години

Novosti online

25. 06. 2022. у 11:49

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Ана Брнабић рекла је да што се тиче смањивања јаза између богатих и сиромашних да је за иницијативу "Моја прва плата" јуче у Бриселу Србија добила награду.

СРБИЈА ДОБИЛА ПРЕСТИЖНУ ЕВРОПСКУ НАГРАДУ Брнабић открила: Прво место за најбољу иницијативу у 2021. години

фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

- Прво место за најбољу иницијативу у 2021. години, која у центар економије ставља људе, смањује јаз између руралног и урбаног становништва. Тај програм је обезбедио да преко 17.000 младих у Србији стекне радно искуство, и ми ћемо наставити са овим програмом. Министар Синиша Мали ће отићи да прими ту награду - рекла је Брнабићева.

Она је додала да Србији све већу улогу у расту економије игра сектор услуга, што значи да наша економија постаје све софистициранија.

- Извоз наших ИТ услуга је достигао 740 милиона евра у првом кварталу. Толико је износио 2014. године за целу годину. Ми смо три пута повећали наш извоз за шест година, и верујем да ћемо достићи наш циљ, а то је да извоз наше памети буде преко две милијарде евра - рекла је премијерка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Луксуз који је непревазиђен, употпуњен невероватном природом и у потпуној интими зелених брдашца Бодрума