НОВИ АМБЛЕМ ЗА НОВО ЛЕТО: "Ер Србија", једна од најстаријих авио-компанија, обележава 95 година

Агенције

29. 05. 2022. у 07:13

СПЕЦИЈАЛНИМ амблемом на свим својим авионима којима лети, "Ер Србија" обележава 95 година пословања, саопштила је јуче та компанија.

НОВИ АМБЛЕМ ЗА НОВО ЛЕТО: Ер Србија, једна од најстаријих авио-компанија, обележава 95 година

Фото промо

Првобитно основана под именом "Аеропут", 17. јуна 1927. године, "Ер Србија" се налази на осмом месту листе најстаријих авио-компанија на свету које још увек послују.

Под слоганом "95 година летења", амблем је дизајниран тако да спаја традицију и савремени тренутак, одајући почаст богатој историји српске националне авио-компаније.

- Амблем ће бити постављен и јасно истакнут на трупу 12 авиона типа "ербас" и пет авиона типа АТР - саопштила је та компанија.

Генерални директор "Ер Србије" Јиржи Марек рекао је да је пред компанијом веома значајан јубилеј и тим поводом жеља да се искаже захвалност славним претходницима који су давне 1927. године основали прву домаћу авио-компанију "Аеропут".

- Изузетно смо поносни на чињеницу да само неколико авио-превозника на свету има историју дугу колико и наша компанија. То нам, уједно, представља и велику одговорност, јер, као директни наследници традиције дуге 95 година, у сваком тренутку морамо да останемо на висини задатка - изјавио је Марек.

Поред креирања и имплементације специјалног амблема на своје авионе, "Ер Србија" ће 95. годишњицу 17. јуна обележити низом пригодних активности.

Прва домаћа авио-компанија "Аеропут" пословала је до 1947. године када ју је наследио "Југословенски аеротранспорт" (ЈАТ), који је 2003. године трансформисан у "Јат ервејз". Ново поглавље компаније, под садашњим именом, "Ер Србија", започето је 2013. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОСВОЈЕН СЕВЕРОДОЊЕЦК: Кадиров објавио снимак - народ поздравља борце, девојчица имала посебну поруку