ШОЛАКОВ СПОРТ КЛУБ ОСТАО БЕЗ СВЕГА: Тајкунски медији остали без Премијер лиге, а клуб који је под палицом њиховог газде ниже неуспехе

Е. Р.

25. 05. 2022. у 18:51

ПУНИХ десет месеци не престаје кукњава медија контроверзног бизнисмена Драгана Шолака зато што је остао без права на Премијер лигу, а ових дана, са последњим преносима утакмица најбољег енглеског фудбала на његовом "Спорт клубу", тајкунски Н1 је поново ударио и на председника Србије и на компанију "Телеком Србија". Овај тајкун просто не може да се помири са чињеницом да ће Премијер лига од августа, па најмање наредних шест година, ексклузивно бити на каналима конкурентске "Арене спорт"!

ШОЛАКОВ СПОРТ КЛУБ ОСТАО БЕЗ СВЕГА: Тајкунски медији остали без Премијер лиге, а клуб који је под палицом њиховог газде ниже неуспехе

Драган Шолак, Фото Промо

А наравно да Шолаку није лако - телевизије Н1 и "Нова" из године у годину само гомилају губитке, лист "Данас" се једва прода у пар хиљада примерака, за "Гранд" је дао огромне паре које тек треба да му се "врате", а врхунац пропасти тајкунске медијске империје огледа се у Спорт клубу, који је изгубио све најатрактивније садржаје и сада у ударним терминима преноси фудбалске лиге Пољске, Словачке и трећу немачку.

Управо преко спорта је Шолак у Србији правио милионе, што не би био проблем да притом није уцењивао и рекетирао грађане Србије! Незабележено је у Европи оно што је овај тајкун радио код нас, да јавном медијском сервису није чак ни понудио откуп права на утакмице репрезентација у фудбалу и кошарци, већ су грађани морали или да користе кабл СББ-а или да се претплате на сервис ЕОН. Сада је остао и без утакмица фудбалера Србије, и без Лиге шампиона и НБА...

Остао је без свега.

Уместо што нон-стоп понавља да су му за сваки пословни неуспех највећи кривци Александар Вучић, Владимир Лучић и "Телеком", Драгану Шолаку би много боље било да размисли о сопственој одговорности и катастрофалним проценама које је правио, попут гомилања задужености "Јунајтед групе" до астрономских 4,4 милијарде евра и како ће да је спаси од банкрота.

Црни хумор у свему је да је Шолак крајем прошле године од те исте презадужене "Јунајтед групе", чији је сувласник, "позајмио", односно практично узео, 130 милиона евра како би купио ФК Саутемптон и терао инат држави и "Телекому". Најскупље инаћење у историји!

А шта се у међувремену десило са фамозним Саутемптоном, откад га је Шолак преузео? Па, почео је да дели судбину свог газде - до сада солидни премијерлигаш са средине табеле, ову сезону је завршио на 15. месту, са свега пет бодова изнад зоне испадања и са девет победа из 38 утакмица!

За поразе у Енглеској неће Шолак моћи да кука ни на Вучића ни на Лучића, једино ако са својим "генијалцима" из Н1 можда не смисли како су председник Србије и "Телеком" ургирали код краљице Елизабете и Бориса Џонсона да му некако нанесу штету. Али за такве теорије код Енглеза се иде право на суд.

Иначе, угледни спортски портал "Атлетик" ових дана је објавио више текстова о лошим резултатима Саутемптона у Премијер лиги са кључном поруком: "Навијачи ће очекивати да следећа сезона буде много боља." Саутемптон је од почетка марта до краја сезоне изгубио чак девет утакмица и примио 30 голова, по чему је други најгори клуб у целој лиги. Занимљиво, лоши резултати су се поклопили са доласком новог власника, фирме "Спорт републик" са Драганом Шолаком на челу.

Како би Саутемптон преживео наредну сезону у Премијер лиги, нови власници ће током летње паузе морати да одреше кесу и направе бројне промене, упозорава "Атлетик". А то значи нимало јефтина довођења бројних играча, бољу организацију, бољи менталитет. "Навијачи Саутемптона су са правом незадовољни резултатима и надају се бољем", констатује британски портал.

"ТЕЛЕКОМ СРБИЈА": НИСМО ИЗГУБИЛИ СПОР, ОН ЈОШ ТРАЈЕ

ПОВОДОМ нетачних и неистинитих писања појединих медија, дужност нас као компаније јесте да јавност обавестимо о истинитом развоју догађаја, који се тиче наводног губитка спора у корист компанија "Јунајтед групе". У вези с тим, "Телеком Србија" је искористио своје законско право да се обрати Привредном суду у Београду, како би се утврдило да су чланице "Јунајтед групе" извршиле радње нелојалне конкуренције кршењем кодекса пословног морала и добрих пословних обичаја изношењем неистинитих и увредљивих тврдњи и података о компанији "Телеком Србија", усмерених на нарушавање њеног угледа и пословања.

Исход је заправо следећи - Привредни суд у Београду је донео првостепену неправоснажну пресуду која нема никакво правно дејство, све док виша судска инстанца не одлучи о жалби коју ћемо свакако поднети. Тиме је сасвим јасно и очигледно да спор није коначан.

Разлог подношења наше тужбе јесте да се пред судским институцијама покаже и докаже да се медији у власништву "Јунајтед групе" злоупотребљавају за нелојалне обрачуне с конкуренцијом. С тим у вези, "Телеком Србија" ће предузети сва даља правна средства у борби за правду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕМЉ ПОТВРДИО: Ево какву поруку је Зеленски послао Путину - видите како је успео да је председник Русије ЛИЧНО добије