Пензионерске картице Фонда ПИО

Промо

02. 05. 2024. у 07:15

ПРОТЕКЛО је нешто више од годину дана како је у Фонду ПИО покренут пројекат Пензионерска картица нове генерације и шест месеци како је картица у примени, што је довољно времена да се, на осносу остварених резултата, дају оцене корисности и употребљивости картице.

Пензионерске картице Фонда ПИО

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

Резултате пројекта оцењује директор Републичког фонда ПИО, Реља Огњеновић, који наглашава да је применом пензионерске картице постигнуто задовољство корисника, који су добили могућност плаћања роба и услуга уз попусте и додатне погодности, партнерских фирми које обезбеђују погодности, јер им је појачан промет, као и Фонда ПИО и државе, који су на овај начин директно обезбедили бољи стандард и квалитет живота најстарије популације:

- Наш основни мотив у вези пензионерских картица био је да омогућимо пензионерима да за новац којим располажу добију више и у томе смо успели, уз свесрдну подршку државе и партнерских фирми које су показале висок ниво друштвене одговорности и понудиле додатне попусте за кориснике пензионерских картица. До сада нам се пријавило преко 1,12 милиона корисника који су заинтересовани за добијање картице, израђено је 98% картица, а преко 80% је преузето и користи се свакодневно. Партнерске фирме с којима смо потписали споразуме о попустима, а којих је до сада преко 860, чине практично сви најзначајнији привредни субјекти који послују у целој земљи, али и бројне фирме и предузетници који су значајни на локалном нивоу. Пензионерима је омогућено да остваре попусте на лекове и храну, прехрамбене производе и кућну хемију, али и техничку робу, превозничке услуге, здравствене и лабораторијске услуге, услуге институција културе, спортске активности и сл. Речју, оно што је пензионерима и најпотребније. Када све сагледамо и узмемо у обзир мишљење пензионера, као и партнерских фирми, можемо рећи да је овај пројекат оправдао своју сврху – закључује директор Огњеновић.

Фото: Приватна архива

Реља Огњеновић

Да подсетимо, пријава за пензионерске картице је и даље актуелна, за све оне који се до сада нису пријавили, као и за нове пензионере који први пут улазе у право, на потписивању нових споразума континуирано се ради, апликација „Пензионерска картица“ са свим информацијама о фирмама и попустима је доступна бесплатно на мобилним уређајима, а пензионери који су се пријавили, а нису још преузели своју картицу, нити су је добили преко поште у периоду када је пошта достављала на кућну адресу, могу доћи у најближу филијалу, службу или испоставу и, уз личну карту, преузети своју картицу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (1)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)