У ЈУНУ БЕЗ КИШЕ САМО ПЕТ ДАНА: Најновија прогноза РХМЗ-а вам се неће свидети

Novosti online

02. 06. 2023. у 14:35

ПРЕМА дугорочној прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, у јуну ове године биће у просеку свега пет дана без падавина.

У ЈУНУ БЕЗ КИШЕ САМО ПЕТ ДАНА: Најновија прогноза РХМЗ-а вам се неће свидети

Фото: Профимедиа/Илустрација

Наиме, према графикону РХМЗ на коме су приказани дани када ће падати киша, киша у престоници неће падати само 4, 12, 18, 22. и 27. јуна.

 - Стабилизацију времена, више сунца и пораст температура најављујемо за крај јуна. Све до краја календарског пролећа нестабилно, смена сунца и облака повремено са кишом, пљусковима, непогодама и градом. Јутарње температуре у овом период биће од 13 до 18 степени, а највише дневне од 23 до 28 степени. Услед честих повремено обилних падавина, за кратко време од 20 до 50 литара/м2 кише, требало би очистити одводе воде тамо где је то могуће и тако смањити могућност бујичних поплава које се у насељеним местима дешавају када количина падавина пређе 20 литара/м2 за 6 сати - каже метеоролог Ристић за медије.

Са почетком лета почиње лепше време са све више сунца, а све мање облака који могу условити пљускове кише. Максималне температуре у постепеном порасту и крајем јуна биће праве летње до 35 степени.

Крајем јуна пажњу треба обратити на УВ индекс који се због почетка календарског лета 21. јуна ближи својим максималним вредностима које се крећу око 10.

Пљускови и грмљавина који се очекују данас на подручју Србије локално ће бити обилни уз град (од 20 до 40 мм за кратко време у зони најинтензивнијих пљускова, локално и више).

Сутра на северу Србије стабилизација времена - локално интензивни пљускови очекују се углавном јужно од Саве и Дунава, а у недељу само у брдско-планинском подручју источне, јужне и југозападне Србије.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

АТЕЉЕ ВИНА ШАПАТ: Јединствен концепт врхунске гастрономије и услуге

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

САЧУВАЈ ТАЈНУ, ЉУБАВИ МОЈА Трагична прича о мистериозном крају певача чију је песму Прија обрадила