ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Ево када се завршава школска година у свим основним и средњим школама

Новости онлине

01. 06. 2023. у 16:06

ВЛАДА Србије саопштила је данас када аће бити завршена школска година.

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Ево када се завршава школска година у свим основним и средњим школама

Фото Д. Миловановић

Наш образовни систем створен је са циљем да свим ученицима пружи адекватну подршку, охрабрује их на путу учења и омогући им да расту у здраве, свесне и одговорне појединце.

У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу.

Водећи рачуна управо о томе, Влада Републике Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво, донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији. Школе могу да наставе да раде до 20. јуна, за ученике који то желе. У том периоду могу се реализовати допунска, додатна и припремна настава, настава у природи, као и други облици образовно-васпитног рада, са циљем подстицања социјалних и емоционалних вештина ученика и активности на теме толеранције, емпатије, заједништва, подршке и захвалности. Битно је напоменути да ће сви ученици који не буду задовољни својим успехом, добити прилику да до 20. јуна поправе оцене на лични захтев.

Основна огледна школа Владислав Рибникар ће остати школа. Она ће бити реконструисана и током процеса реконструкције, биће изграђен меморијални део у знак сећања на децу и школског чувара, који су свакога дана у тој школи показивали изузетност.

Након обављеног ванредног инспекцијског надзора у Огледној основној школи Владислав Рибникар, потврђена су сазнања Центра за социјални рад, Министарства просвете и Министарства за бригу о породици, да у овој школи није било вршњачког насиља у односу на малолетног К.К. Управо зато молимо све медије да се према овој информацији односе са дужном пажњом и да не објављују непроверене и непотврђене информације, јер се тиме наставља процес трауматизације деце и родитеља. Захваљујемо родитељима, наставницима и свим запосленима у образовном систему на разумевању и подршци.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото