ВИСОК ВОДОСТАЈ ОТЕЖАВА ПОТРАГУ: Ни трага од дечака Патрика (10) и Антонија (11) несталих у Апатину

Ј. Лемајић

31. 05. 2023. у 19:06

ПОТРАГА за Патриком Б. (10) и Антониом М. (11), који су у понедељак по подне последњи пут виђени на обали Дунава у Апатину, настављена је и данас, али, нажалост, безуспешно. По речима Игора Грцића, командира Ронилачке јединице Жандармерије, потрага за дечацима отежана је због високог водостаја реке и "нулте" видљивости.

ВИСОК ВОДОСТАЈ ОТЕЖАВА ПОТРАГУ: Ни трага од дечака Патрика (10) и Антонија (11) несталих у Апатину

Фото: Новости

- Ангажоване су све расположиве снаге у делу обале и приобаља где су последњи пут виђени. Рониоци користе и сонаре, а претражује се и читава околина. На Дунаву је тренутно веома висок водостај за ово доба године и јака је водена струја, што нам додатно отежава посао - објашњава Грцић.

Локална самоуправа координира акцијом у којој је укључено на десетина припадника МУП, Хитне помоћи, ватрогасаца и ронилаца, а реком патролира и служба "Војводина шума".

- Наглашавамо да ће се потрага наставити, у нади да ће дечаци бити пронађени. Овом приликом упућујемо апел свим грађанима да приликом боравка на реци буду додатно опрезни и да посебно узму у обзир висок водостај Дунава - саопштила је Општина Апатин.

Весели и добри дечаци у понедељак по подне отишли су да се играју крај Дунава и од тада им се губи сваки траг. У близини Кајак клуба су пронађене њихове ствари и бицикли, тако да је потрага за њима кренула одатле.

- Било је топло, претпостављамо да су хтели да се сквасе мало и да су упали у воду. Сви се надамо да ће их пронаћи живе - рекла нам је једна рођака.

Породице моле све оне који су видели дечаке или имају неке информације да се јаве на телефон 061-1476221 или у полицијску станицу.

Апел породица

АПАТИН је данас облепљен плакатима са сликама несталих малишана. Најближи моле све који имају неку информацију о њиховом кретању током понедељка да им се јаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЖИКА ИМА ОГРОМНУ ПЕНЗИЈУ: Службеник три пута проверавао - није могао да верује када је видео бројку