"ЗНАМ ДА СИ ТАМО НЕГДЕ, ДА НАС ЧУВАШ" Емотиван говор ћерке Радована Медића, прве жртве НАТО агресије

Новости онлајн

24. 03. 2023. у 19:30

ВЕЧЕРАС се на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору одржава централна манифестација овогодишњег Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања 1999. године. Овом приликом обратила се Маријана Паскаш, ћерка Радована Медића, прве жртве НАТО агресије.

ЗНАМ ДА СИ ТАМО НЕГДЕ, ДА НАС ЧУВАШ Емотиван говор ћерке Радована Медића, прве жртве НАТО агресије

Фото принтскрин

- Драги тата, бљесак те вечери био је последње што си видео, чуо, осетио. Видели смо га и ми кроз прорзор дома, пред нашим очима обасјао је шумицу кроз коју смо заједно шетали и означио крај живота какав смо имали. Небројено пута смо чули речи "живот иде даље".Време заиста лети, а данас је пуне 24 године, од када ниси са нама. 8760 дана је прошло од када ниси са нама. Звук сирене и ‘воли вас тата’ са врата је оно што је обележило наше одрастање. Упозоравао си, али ми нисмо могли да разумемо. А као и бисмо, ја сам имала 13, а Гоги 11 година. Мама се уздигла и сама подигла Гогија и мене у добре и поштене људе, како си ти и желео. Пропустио си много тога. Наше матуре, дипломске, прве изласке, прве послове, венчања, рођења твојих унучади… Ниси био ту да испратиш своје родитеље на вечни починак. Знам да си тамо негде да нас чуваш и да и даље имаш онај благи осмех по коме те сви памте. Хвала ти тата што си у том кобном моменту мислио на све нас. Хвала што смо вечерас овде, где је живот изгубио човек који је волео своју породицу, свој народ и слободу - рекла је Маријана током свог говора, који је изазвао сузе у публици. Наиме, камера је снимила министра информисања и телекомуникација Михајла Јовановића како у сузама прати говор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову