ИСКУСТВОМ И КВАЛИТЕТОМ ДО СЛУШАЛАЦА: Радио "Новости" представиле свој концепт пред саветом регулаторног тела за електронске медије

В. Н.

16. 11. 2022. у 07:15

МЕЂУ 18 радио-станица које су конкурисале за доделу 12 фреквенција за емитовање програма на територији Београда, нашле су се и Радио "Новости", који ће за неколико месеци обележити пуних 30 година постојања.

ИСКУСТВОМ И КВАЛИТЕТОМ ДО СЛУШАЛАЦА: Радио Новости представиле свој концепт пред саветом регулаторног тела за електронске медије

Представници компаније "Новости", у РЕМ, Фото И. Маринковић

- "Новости" су права "фабрика вести", па је природно да садржај пласирамо и у етру. Слушаоци препознају квалитет, проверене и правовремене информације, и то је наша предност. Трчимо технолошку трку и искористили смо шансу да дигитализацијом и интеграцијом на нашим порталима пружимо подршку радио-станици која свој програм емитује готово пуне три деценије. Тако на свеобухватнији начин долазимо до шире публике - каже генерални директор Компаније "Новости" Недељко Крсмановић.

Образлажући елаборат пред Саветом РЕМ-а, одговорна уредница Радија "Новости" Ивана Самарџић истакла је да је вишедеценијско искуство с правом сврстало ову станицу, "ако не међу најслушаније, а оно међу програмски најквалитетније београдске радио-станице, које теже локалном јавном сервису":

- Информативно-сервисна функција један је од адута програма Радио "Новости". Наша предност је интегрисана редакција матичне куће, Компаније "Новости", чији новинари на терену и дописници пружају свакодневну подршку и омогућавају реализацију сопствене продукције информативног програма. Радио "Новости" су биле хроничар свих битних друштвених догађања, од егзодуса Срба, преко бомбардовања, петооктобарских промена, до поплава и земљотреса. Користећи кадровски потенцијал матичне куће увек смо били спремни да реагујемо у ванредним условима.

Фото И. Маринковић

Самарџићева је истакла и да 25 радио-станица у земљи свакодневно емитује Вести ове радио-станице, као и да је интернет искоришћен као дистрибутивни канал, па су се Радио "Новости" имплементирале на апликацију матичног портала "Новости".

- Ширем аудиторијуму пружили смо могућност да једним кликом дође до квалитеног програма, било информативно-сервисног или музичког. Како бисмо изашли у сусрет широј слушалачкој публици покренули смо и девет дигиталних канала који пружају могућност избора музике по жељи - рекла је Самарџићева.

ГЕЈМЕРИ И БЛОГЕРИ О ГРАМАТИЦИ

ПОШТО нове генерације верују идолима са друштвених мрежа, решили смо да о правилном писању и изражавању, бонтону и другим едукативним садржајима они говоре у оквиру емисије "Мали савети великих тиктокера, јутјубера, гејмера, влогера и блогера". Овај пројекат је при крају, открива Самарџићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УСРЕД ЛОНДОНА: Тито пред масом проговорио енглески - Британија још памти Титов говор (ВИДЕО)