Протест испред Информера, нападнут Вучићевић (ФОТО)

Novosti online

28. 09. 2022. у 14:28

ПОКРЕТ „Женска солидарност“ одржава протест испред редакције „Информера“ због објављивања интервјуа са серијским силоватељем који је недавно пуштен на слободу.

Протест испред Информера, нападнут Вучићевић (ФОТО)

Фото: М. Анђела

Окупило се око стотинак грађана који поручују: „Хоћемо сигурност, не страх“. Окупљени су блокирали саобраћај испред редакције која се налази на Теразијама, а зграду су гађали јајима.

С друге стране, главни и одговорни уредник дневног листа Информер Драган Ј. Вучићевић данас је објавио колумну у којој је објаснио разлоге за објављивање интервјуа, те навео:

- Ако хоће да забране Информер због тог интервјуа, мораће да забране све светске медије, У.С. Тодаy, ББЦ, СКАY, Руску телевизију, НБЦ... И бројне друге светске медије, најутицајније медије који исто то објављују.

Вучићевића је песницом у главу ударила једна од активисткиња која протестује испред Информера. 

- Враћао сам се из суда када сам на Теразијама, испред наше редакције видео групу демонстраната. У жељи да избегнем сукоб, скренуо сам у Нушићеву улицу да бих до редакције стигао другим правцем. У том тренутку сам осетио силовит ударац с леђа у леву страну главе. Окренуо сам се и видео млађу плавокосу жену која ме је онда и огребала по врату. Урлала је на мене, вређала ме, све време покушавала да ме шутне! Нисам јој узвратио, само сам је ухватио за руку, док се није смирила и наставио даље… - прича Вучићевић.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је након објављених навода у медијима да је извршен напад на главног и одговорног уредника Информера Драгана Вучићевића дана 28.09.2022. године упутило захтев ПС Стари град да се обави разговор са Драганом Вучићевем, те да се прибаве снимци надзорних камера где су се догодили напади, као и да се обави разговор са лицима која су  га напала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СЛИКА ГОВОРИ СВЕ: Драма на клупи - Пикси једва преживео (ФОТО)