АНДРИЈА ГЕРИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ У КИКИНДИ: Пред младима говорио о припремама за велике изазове у спорту

Р.Ш.

27. 09. 2022. у 16:12

НЕКАДА успешан одбојкаш и репрезентативац, сада спортски психолог Андрија Герић, одржао је предавање основцима и средњошколцима у Кикинди о томе како се ментално припремити за велике изазове у спорту ради постизања што бољих резултата.

АНДРИЈА ГЕРИЋ ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ У КИКИНДИ: Пред младима говорио о припремама за велике изазове у спорту

Фото: Град Кикинда

У хали Спортског центра ''Језеро''  слушао га је велики број младих, узраста од 11 до 16 година, којима је прослављени спортиста говорио о томе да најпре морају да будус свесни својих могућности, као и како треба јачати менталну снагу и самопоуздање.

- Нови трендови у свету спорта показују да је сваком тиму и младом човеку који се усавршава, неопходна и добра ментална припрема. Предавање сам одржао оном узрасту који је сада у периоду када могу много тога да науче, тако да се надам да ће велики број њих схватити којим спортом жели да се бави или да ће схватити, можда, да не жели спортом да се бави, што је такође у реду. Важно је донети правилну одлуку и оријентисати се на неке друге квалитетне облике живота.

Заступам тезу да нису сви створени да буду врхунски спортисти, али да сви треба да се баве спортом на било ком нивоу – објаснио је Герић.

Предавање су организовали Град Кикинда и Спортски савез града. Најављено је да би овакав вид едукације требало да буде приређен чешће и то не само ученицима, већ и тренерима и спортским радницима. 

БОНУС ВИДЕО: 

СТИЖУ ТАМНИ ОБЛАЦИ: Поглед из Београда ка Банату

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДМАХ ГА БАЦИТЕ У СМЕЋЕ: Ево зашто не треба да се чува картон од јаја