ЧИН ХУМАНОСТИ И ДОБАР ПРИМЕР ЗА СВЕ: Патријарх Порфирије дао крв (ФОТО)

Новости онлајн

25. 09. 2022. у 19:24

ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије дао је данас крв у оквиру акције коју је Црква организовала у више храмова Архиепископије београдско-карловачке, с циљем обезбеђивања залиха крви за потребе здравствених установа.

ЧИН ХУМАНОСТИ И ДОБАР ПРИМЕР ЗА СВЕ: Патријарх Порфирије дао крв (ФОТО)

Фото: СПЦ

Акција је организована на иницијативу Црвеног крста Србије и Института за трансфузију крви Србије, а патријарх је истакао да није први пут да Црква подржава овакве благословене акције.

- Овом акцијом добровољног давања крви помажемо онима којима је она потребна како бисмо их подржали у њиховој борби за живот. Овакви подухвати у Цркви формирају људе љубави, па самим тим и солидарности, а солидарност према потребитима јесте један од темељних цивилизацијских вредности хуманог друштва - написао је патријарх на "Инстаграму".

Патријарх је позвао све људе који су у могућности да учествују у оваквим акцијама и на тај начин помогну својим ближњима.

- Нека Господ подари исцељење душе и тела нашој болесној браћи и сестрама којима је крв потребна, а лекарима и медицинском особљу које их лечи благодат Духа Светога да их руководи у њиховом труду - поручио је патријарх Порфирије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УЗ ПОДРШКУ МОЗЗАРТА ДО НОВИХ ЗЛАТНИХ ОДЛИЧЈА: Теквондиста Никола Киш својим успехом осваја спортски сцену