"ДРЖАВА ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ ДОВОЉНО ЕНЕРГИЈЕ": Државна секретарка поручила да неће бити одлагања почетка грејне сезоне

Novosti online

23. 09. 2022. у 12:07

ДРЖАВНА секретарка Министарства рударства и енергетике Владе Републике Србије Јованка Атанацковић поновила је данас да нема никаквих планова рестрикција и да неће бити одлагања почетка грејне сезоне, нагласивши да ће држава обезбедити довољно енергије и енергената за привреду и домаћинства.

ДРЖАВА ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ ДОВОЉНО ЕНЕРГИЈЕ: Државна секретарка поручила да неће бити одлагања почетка грејне сезоне

ВЕЛИКИ Систем "Беоелектрана" чини 14 топлана и 22 котларнице, Фото Д. Миловановић

Атанацковићева је, гостујући на Телевизији „Јуроњуз”, објаснила да су препоруке ресорног министарства о смањењу потрошње енергије донете како бисмо дали мање новца за увоз струје током зиме.

- Препоруке нису обавезујуће, нема санкција ако се не поштују. То је предлог Министарства и апеловали смо и на државну управу, јавна предузећа и локалне самоуправе да направе свој план смањења потрошње - прецизирала је она.

Према њеним речима, од тога су изузете предшколске установе, вртићи, школе, болнице, домови за стара лица и све друге установе у оквиру образовне и научноистраживачке делатности, као и установе здравствене и социјалне заштите.

- Препоруке за домаћинства неће утицати ни на чији комфор, нити ће смањити квалитет живота. То су свакодневне ствари које могу да допринесу смањењу потрошње, а додатно смо се определили за финансијску стимулацију уместо кажњавања, те ће тако домаћинства чији рачуни буду нижи у односу на исти месец претходне године добити додатни попуст - напоменула је Атанацковићева.

- Уколико уштедимо 15 одсто сваког месеца, на годишњем нивоу то значи да ћемо анулирати увоз - указала је она и предочила да није реч о смрзавању, рестрикцијама и одлагању грејне сезоне, већ да пробамо да променимо своје навике и однос према електричној енергији.


БОНУС ВИДЕО: ЦЕНЕ ГОРИВА ДИВЉАЈУ: Немци и Британци суочавају се са великим поскупљењима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

Ану сви знате, а ово је СИН Бранислава Лечића из првог брака