ЧИСТ БЕОГРАД - ЧИСТА ПОБЕДА: Компанија Меридиан и студенти ФОН-а наставили велику еколошку акцију и УЛЕПШАЛИ ПРЕСТОНИЦУ!

Промо

17. 09. 2022. у 10:00

КОМПАНИЈА Меридиан и овог пута наставља са акцијом очувања природе и заштите животне средине.

ЧИСТ БЕОГРАД - ЧИСТА ПОБЕДА: Компанија Меридиан и студенти ФОН-а наставили велику еколошку акцију и УЛЕПШАЛИ ПРЕСТОНИЦУ!

Фото: Промо

У сарадњи са Савезом студената Факултета организационих наука, компанија Меридиан је спровела акцију чишћења и уклањања отпада на територији главног града.

Акција под називом „Чист Београд-Чиста победа“, обухватала је чишћење, сортирање и уклањање отпадног материјала на укупно пет локација у Београду, међу којима су: Ада Циганлија, Бањичка шума, Звездарска шума, Савски кеј и Кошутњак.

Сам значај ове акције коју је компанија Меридиан спровела са студентима ФОН-а има вишеструку примену која се огледа у колективном деловању младих у циљу очувања природе и потреби да се она улепша, очисти и уреди, као и подизању свести међу људима о томе где све завршава отпад ако га правилно не одлажемо.

- Компанија Меридиан након успешне сарадње са Министарством заштите животне средине наставља акције у домену екологије. У сарадњи са Савезом студената Факултета организационих наука очистили смо пет општина у граду Београду. Ово је само почетак сарадње студентима који су се окупили у великом броју и потрудили се да ова акција поприми нови значај – рекао је Дамјан Стаменковић, хеад оф Глобал ЦСР компаније Меридиан.

Фото: Промо

Укључивањем и сарадњом са младима, у овом случају са студентима, Меридиан жели да подстакне и укаже на значај њиховог ангажовања у очувању природе и квалитета животне средине.

- Акција је прошла фантастично. Веома смо задовољни на одзиву студената из наше организације. У наредном периоду, наставићемо са сличним акцијама јер нам је пре свега циљ да подигнемо свест младима о значају заштите животне средине, али и о друштвено одговорном пословању компаније Меридиан која се води истим вредностима као и наша организација – истакла је Наталија Ненадовић, председник тима за кооперативне односе.

ЗЕЛЕНА АГЕНДА

Серија друштвено одговорних пројеката и активности Меридиана више од две године не заустављају се нити једног јединог дана. Велики пројекат пошумљавања Србије део је Меридианове компанијске “зелене агенде”, која још од 2020. на свим уплатним местима у Србији и региону користи најсавременије пречишћиваче ваздуха, конструисане у складу са Директивом ЕУ 125/2009 о условима квалитета ваздуха у затвореним просторијама и највишем еко-стандарду на целом континенту - ЦЕН 14511.

Ово је иначе само једна у низу акција које заједничким снагама спроводе Меридинанбет и Савез студената Факултета организационих наука.

Подсећамо, компанија Меридианбет је већ у марту месецу ове године започела велику еколошку кампању на територији целе земље која обухвата озелењавање јавних површина у бројним градовима и општинама Србије.

Прва локална самоуправа која је била део овог великог еколошког каравана је општина Бела Црква, којој је компанија Меридиан донирала 133 садница липе. Затим, уследила је општина Кикинда која је засадила 133 садница црвенолисне шљиве и келреутерије, да би у Бачку Паланку стигло 200 садница липе и јавора, а „позеленео” је и Нови Сад са ликвидамбарима.

Фото: Промо

Идеја компаније Меридиан је да настави са акцијама које имају за циљ активно укључивање представника разних градских и општинских институција, привредне субјекте, организације цивилног друштва, јавне личности и све оне који својим активним деловањем могу утицати да Београд и Србија постану лепша места за живот.

 

 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР: Од 6. децембра долази до потпуног преокрета