СТИЖЕ ВЕЛИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Објављена најновија временска прогноза, јаки пљускови и оркански удари ветра у Србији

Novosti online

18. 08. 2022. у 17:56

ДАНАС и сутра до пред крај дана екстремно топло, затим почиње промена која доноси хладан фронт и висински циклон, показује најновија временска прогноза професора географије Марка Чубрила.

СТИЖЕ ВЕЛИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Објављена најновија временска прогноза, јаки пљускови и оркански удари ветра у Србији

Фото: П. Милошевић

Све су извесније обилне падавине у периоду од 19. до 24. августа, а крајем месеца претежно суво и умерено топло.

Време данас и сутра

Данас и сутра до после поднева претежно сунчано и веома, до екстремно топло. Данас после подне само на крајњем западу региона може бити доста облака али би се до сутра вероватно задржало суво.

Сутра после надирућег хладног фронта треба очекивати локалну дестабилизацију атмосфере уз појаву предфронталних нестабилности која би прво захватиле западне, југозападне и северозападне пределе, док би се крајем дана и у току ноћи ка суботи прошириле и над део средишње и северне пределе. Обзиром на енергију у атмосфери биће услова и за локалну појаву снажних непогода. Сутра максимум од око +24 на северозападу до око +39 на југоистоку региона. У зони хладног фронта ће локално удари ветра западног квадранта бити оркански, каже Чубрило.

Фото: Танјуг

 

Временска прогноза за викенд

У суботу током дана треба очекивати даљу, јаку, дестабилизацију атмосфере која ће бити последица развијања висинског циклона над нашим регионом. Тај циклон би све до средине следеће недеље доносио врло нестабилно време уз честу појаву грмљавинских пљускова, локалних непогода и јаке кише.

Знатно мање падавина се очекује над крајњим западом региона као и дуж већег дела обале Јадрана, док би велики део остатка региона акумулирао од 35мм до 50мм талога, док би локално уз јаче невреме акумулација могле ићи и на око 90мм талога, најављује Чубрило.

Ово су јако високе количине кише за релативно кратко време и у колико до вечерас, а посебно сутра ујутро не буде промена у прорачунима пред нама су најобилније падавине у последњих четири до пет месеци.

Осим обилниих падавина осетно ће освежити тако да ће од 20 до 23. августа максимуми бити од +19 до +24 степена Целзијуса што је испод просека. Дуваће умерен повремено и јак северозападни ветар, а дуж Јадрана ће бити буре.

Око 25.8. се рачуна на постепену стабилизацију и отопљење тако да ће крајем месеца бити претежно суво и умерено топло уз свеже ноћи и дневне максимуме од +25 до +29 степени Целзијуса.

БОНУС ВИДЕО - У СРБИЈИ НАПИСАНА И ИСТОРИЈА И РОМАН: Овде је погинуо гроф Вронски из "Ане Карењине"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ, У ЦЕНТРУ ХУРГАДЕ: Добар одмор за одрасле, добра забава за дечицу, лепа плажа и за једне, и за друге