ВУЧИЋ УГОСТИО МЛАДЕ СПОРТИСТЕ: "Отаџбина је она која нас спаја - искрено се радујем сваком нашем сусрету"

Novosti online

11. 08. 2022. у 11:03

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић примио је младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа "Србија те зове 2022".

ВУЧИЋ УГОСТИО МЛАДЕ СПОРТИСТЕ: Отаџбина је она која нас спаја - искрено се радујем сваком нашем сусрету

Фото: Танјуг

- Овде су деца из пола света. Из Немачке, Аустрије, Италије, Канаде. Имамо децу из Хрватске, са Баније, Кордуна, из Црне Горе, Северне Македоније. Имали би и децу из Аустралије ове године пошто се око тога много труди наш чувени кошаркаш Алекс Марић. То ваше окупљање у спортском кампу у Србији толико је важно да нисам у стању да пронађем довољно добре речи па ћу цитирати наше писце Кочића и Дучића.

Отаџбина је веза која нас спаја са људима нашег рода и језика, а програм “ Србија те зове“ баштини, како каже, управо ово Кочићево родољубље.

- Имали сте прилике да учите и много тога научите од поштваних тренера. Желео бих да се захвалим свима који су учествовали, посебно Игору Маринковићу, Лазару Младеновићу, Браниславу Вучићевићу, Саши Роквићу, Андрији Младеновићу. Искрено се радујем сваком нашем оваквом сусрету. Хоћу да се захвалим свим државним установама, али и невладиним организацијама, које су учествовале у свему овоме - казао је Вучић.

Фото: Танјуг

Председник каже да морамо да знамо где су нам корени и где припадамо.

- Отаџбина је колективни дух једног народа, рекао је велики Јован Дучић. То је онај дух заједништва који нас окупља са разних меридијана. Наша намера је да се увек враћате у своју Србију, да увек имате у глави ''шта могу да урадим за своју отаџбину, хоћу да урадим све што могу и пада ми напамет да помогем своју земљи''. Да се вратите и играте, на пример фудбал или кошарку за своју Србију, да помогнете својој земљи и да се на тај начин најбоље осећате. Ми ћемо из године у годину се трудити да доведемо све више деце - казао је председник и захвалио се свима.

Фото: Танјуг

Питао је председник децу да ли им се свидело у Београду, да ли им се свидела Променада.

- А, некада вам поставе препреке, када градимо... Да нисмо имали храбости да склонимо једно дрво, не бисмо имали аутопут, а овако смо спасили десетине живота, да не причам колико је доброг за економију тиме урађено... Тако вам је са Београдом на води. Критиковли су тај пројекат, а сада видите и по деци, сви то воле - рекао је Вучић.

 

Председник је на крају поручио "Само упорност, снага, енергија, амбиција и ентузијазам и нико не може да вас победи. Живела Србија".

Фото: Танјуг

Дресеви за председника

Председник је на крају од деце на поклон добио дресеве на којима пише његово име и потписи свих учесника кампа.

Иначе, спортски камп "Србија те зове" ове година окупља око 200 младих из региона и света, узраста од 12 до 15 година.

Они током десетодневног боравка имају прилику да тренирају, али се и такмиче у тенису, одбојци, фудбалу, кошарци и рукомету, а тренинге воде професионални спортисти из Србије.

Фото: Танјуг

Камп се одржава у Дому ученика средњих школа "Патријарх Павле", а осим спортских тренинга и такмичења полазници могу да кроз шетње упознају и неке од културних знаменитости Београда.

Камп организује Спортско удружење "Спортстарс", а подржала су га четири министарства, уз покровитељство председника Александра Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (62)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом