НАВАЛА ЗА ОДМОР У СРБИЈИ: До 20 часова подељено 20.553 ваучера

Novosti online

27. 06. 2022. у 22:02

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је, за Радио-телевизију Србије, да је вечерас до 20 часова у поштама подељено 20.553 ваучера за одмор у Србији.

НАВАЛА ЗА ОДМОР У СРБИЈИ: До 20 часова подељено 20.553 ваучера

Фото: Shutterstock/Илустрација

Поште су данас почеле да примају молбе и да издају туристичке ваучере од по 15.000 динара, изјавио је в. д. директор "Поште Србије" Зоран Ђорђевић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је угоститеље у Србији да се пријаве ради реализације доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.

Фото Танјуг

Они који су почетком године добили ову врсту субвенције од 5.000 динара, такође, имају право да аплицирају и добиће разлику од 10.000 динара.

Рок да се искористе ваучери је 31. октобар, уз услов минимум пет ноћења. 

Председник Србије Александар Вучић, у суботу је, најављујући пројекат који је држава дуго припремала, рекао да је циљ да људи још више заволе своју земљу и да новац остане у Србији.

Он је позвао грађане да се пријаве за ову субвенцију за одмор и да, како је истакао, "навале на ваучере и на језера, планине, бање у својој прелепој Србији".

БОНУС ВИДЕО: ЗНАМЕНИТОСТИ БЕОГРАДА: Погледајте како туристи могу да разгледају нашу престоницу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

КАКО ЈЕ УНИШТЕН НЕМАЧКИ ПОНОС: Србин први оборио авион у историји светске ратне авијације