ВУЛИН ОБИШАО РЕКОНСТРУИСАНИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ КОТРОМАН: Србија коју предводи Александар Вучић је Србија која ради и ствара

Novosti online

27. 06. 2022. у 14:00

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин приликом обиласка новог, реконструисаног и модернизованог граничног прелаза Котроман истакао је да и овај реконструисани гранични прелаз доказује колико се Србија мења набоље и колико се развија захваљујући економској политици коју спроводи председник Србије Александар Вучић, али и захваљујући очувању мира и стабилности.

ВУЛИН ОБИШАО РЕКОНСТРУИСАНИ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ КОТРОМАН: Србија коју предводи Александар Вучић је Србија која ради и ствара

Фото: МУП

- Србија коју предводи Александар Вучић је Србија која не чека да јој се помогне, него је Србија која ради и ствара, а када радите и стварате, онда можете и да се надате помоћи. Зато је држава Србија одвојила 2,5 милиона евра за модернизацију прелаза Котроман, а Европска унија издвојила је заиста велика средства, 2,1 милион евра, захваљујући чему можемо да се поносимо и овим прелазом. Драго ми је што сам овде и што могу заједно са вама да сведочим колико се Србија развија и напредује, колико сваког дана можемо да кажемо да је Србија снажнија, боља, сигурнија и стабилнија - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Фото: МУП

Министар унутрашњих послова је подвукао да је Република Српска спољнополитички приоритет Србије и да Срби, где год да живе, могу увек да очекују помоћ своје матице.

- Босна и Херцеговина је један од наших најважнијих спољнотрговинских партнера, баш као што је Република Српска један од најважнијих спољнополитичких приоритета Републике Србије. Где год Срби да живе, могу да очекују подршку и помоћ своје Србије, па и да брже пређу, да брже дођу у своју Србију, да буду са својим пријатељима, рођацима, не дозвољавајући да нас икакве баријере деле једне од других - истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин и поручио да балканске земље треба да се држе једне других, те да је иницијатива "Отворени Балкан" иницијатива која нас зближава.

Фото: МУП

- Пре него што Европска унија спроведе неопходне реформе и донесе одговарајуће политичке одлуке, пре него што буде спремна да прими све државе Западног Балкана у своје чланство, ми Балканци треба да се држимо једни других. Зато иницијатива нашег председника "Отворени Балкан" је иницијатива која ће нас зближити без да неко споља мора да нас окупи, уреди и да нам да правила по којима ћемо да живимо. То смо ми, живимо једни крај других, да бисмо живели једни са другима. Зато, пре него што ЕУ буде спремна да нас прими, ми морамо да будемо спремни да живимо једни са другима, да се развијамо и да напредујемо - истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин и додао да је држава Србија отворена према свима, да је држава која сваки дан доказује да је добро бити са њом и имати најбоље односе са њом, те да је Србија држава која поштује све своје суседе.

Фото: МУП

Гранични прелаз Котроман изграђен је у складу са највишим стандардима и садржи све што је неопходно за ефикасан рад граничних служби и несметано функционисање путничког промета. У оквиру новог граничног прелаза налазе се по три саобраћајне траке на улазу и излазу из Србије, што ће значајно убрзати и унапредити путнички промет и промет робе.

Фото: МУП

Гранични прелаз Котроман је отворен у присуству министра унутрашњих послова Србије Александра Вулина, министарке туризма и телекомуникација Татјане Матић и шефа Делегације Европске уније у Србији Емануела Жиофреа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)