МИНИСТАР ВУЛИН: Залажем се да се онима који изазову саобраћајну несрећу у пијаном и дрогираном стању суди као за покушај убиства

Новости онлајн

24. 05. 2022. у 12:44

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас примопредаји опреме и уређаја за контролу психоактивних супстанци у организму возача којe је Агенција за безбедност саобраћаја донирала Управи саобраћајне полиције.

МИНИСТАР ВУЛИН: Залажем се да се онима који изазову саобраћајну несрећу у пијаном и дрогираном стању суди као за покушај убиства

Фото: Новости

Министар унутрашњих послова истакао је да припадници саобраћајне полиције настављају акције појачане контроле саобраћаја и да се залаже да се казне за саобраћајне прекршаје пооштре, а да се онима који у пијаном или дрогираном стању изазову саобраћајну несрећу суди као за покушај убиства.

- Од почетка године, саобраћајна полиција је приликом контроле саобраћаја открила више од 21.000 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, од тога 4.100 са преко 1,2 промила алкохола у организму и ти возачи су били задржани у нашим службеним просторијама, а преко 800 возача имало је преко 2 промила алкохола у организму, што се третира као насилничка вожња. Саобраћајна полиција је открила више од 1.000 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, што је за 60 одсто више у односу на исти период прошле године, када је откривено 625 возача под дејством наркотика. Ово су заиста застрашујући подаци и као министар унутрашњих послова предложићу да се казнена политика пооштри када је реч о саобраћајним прекршајима.

Министарство унутрашњих послова ће у наредном периоду спроводити мере појачане контроле саобраћаја, које ће првенствено бити усмерене на контролу брзине и вожње у алкохолисаном стању и под дејством психоактивних супстанци - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

- Претходних дана у Србији се догодило неколико тешких саобраћајних незгода, у којима је погинуло осам особа, а две особе су задобиле тешке телесне повреде опасне по живот. У петак, 20. маја, у саобраћајним незгодама погинула су три лица, а у суботу, 21. маја, смртно је страдало пет особа. Ово је већ други викенд у мају месецу у коме имамо велики број настрадалих лица, а најчешћи утицајни фактор за догађање незгода је била неприлагођена брзина - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је да ће због овако поражавајућих резултата и великог броја страдалих у саобраћајним несрећама предложити да се поведе велика национална кампања, како би се и на тај начин утицало на грађане да буду одговорнији у саобраћају.

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић истакао је да ће током предстојећих викенда бити ангажовани сви полицијски службеници који врше контролу саобраћаја службеним мотоциклима, а све у циљу очувања безбедности на нашим путевима.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић поручио је да је изузетно важно да се на време препознају, открију и из саобраћаја искључе они који возе под дејством алкохола и наркотика, те да подржава предлог министра полиције Вулина да се поведе једна велика национална кампања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РУСИ ПОТВРДИЛИ: Тржни центар је погођен, али није наша грешка