БРИГА ЗА БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вредна донација Фондације "Гнездо" школама у Косовској Митровици и Лепосавићу

Новости онлине

20. 05. 2022. у 15:39

ДЕЛЕГАЦИЈА Фондације за децу и младе "Гнездо" посетила је данас општине Северна Косовска Митровица и Лепосавић. Директорка Тања Поповић је у име Фондације уручила донације школама у тим општинама.

БРИГА ЗА БУДУЋНОСТ ДЕЦЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вредна донација Фондације Гнездо школама у Косовској Митровици и Лепосавићу

Фото: Новости

Специјална школа за децу са посебним потребама "Косовски божур" у Северној Косовској Митровици  добила је 50 столица, док је Основној школи "Владо Ћетковић" у истој општини донирано 50 клупа и 100 столица. Фондација "Гнездо" је Основној школи "Лепосавић" у општини Лепосавић донирала клавир, десктоп и лаптоп рачунаре.

Фото: Новости

Укупна вредност донације, према речима, Тање Поповић је око три милиона динара.  

Тања Поповић је том приликом истакла да је Фондација "Гнездо" као друштвено одговорна установа брине о будућности деце на Косову и Метохији. 

Фото: Новости

– У разговору са начелником школске управе Косовска Митровица сазнали смо да су им потребни ђачке клупе, столице, клавир и рачунари. Ми смо данас овде у општини Лепосавић донирали рачунаре и клавир Основној школи "Лепосавић". Граду Београду и Фондацији "Гнездо", је јако битно свако дете без обзира где живи и овом донацијом смо то и показали. Београд помаже нашем народу на Косову и Метохији и има добру сарадњу са општинама на северу Косова, Ту сарадњу ћемо наставити, а захваљујући политици коју спроводи држава Србија овакве донације су могуће – поручила је Поповић и додала да је позвала децу са Косова и Метохије да дођу на славу Београда другог јуна.

Фото: Новости

Она је позвала све друштвено одговорне компаније да учествују заједно са Фондацијом "Гнездо" у спровођењу оваквих акција, да обрадују малишане и породице којима је помоћ потребна. 

Александар Спирић председник привременог органа општине Северна Косовска Митровица је рекао да је донација Фондације Гнездо показатељ одговорне политике коју спроводи Град Београд, а то је брига за будућност деце на Косову и Метохији.

Фото: Новости

– У школе на северу Косова и Метохије стигла је веома вредна опрема а то јасно показује да између деце у општинама на Косову и Метохији и деце у Београду нема разлике и да су сви једнаки. Фондација „Гнездо” има веома битну улогу у оснаживању опстанка нашег народа на својим огњиштима. Наша деца заслужују да имају квалитетан и безбедан живот, а ова донација је гарант нераскидиве везе између нашег народа на Косову и Метохији и Београда – рекао је Спирић.

Фото: Новости

Директорка Специјалне школе "Косовски божур" Марта Поповић је рекла да је ово школа за основно и средње образовање за децу са посебним потребама и једина је школа овог типа на Косову и Метохији.

– Свака донација је веома битна, а посебно ова од Фондације „Гнездо” јер столице представљају основно средство за рад. Ову школу тренутно похађа 50 деце са посебним потребама, али тај број варира – рекла је Поповић и поручила да је веома важно да постоје људи и организације који желе да помогну деци са посебним потребама јер је њима та помоћ свакако најпотребнија.

Фото: Новости

Далиборка Мијаиловић, директорка Основне школе "Владо Ћетковић" која је до рата 1999. године била смештена у Јужној Косовској Митровици, а после рата премештена у северни део града у зграду школе "Бранко Радичевић" је захвалила Фондацији "Гнездо" и нагласила значај ове донације како за школу "Владо Ћетковић" тако и за школу „Бранко Радичевић”

Директорка Основне школе "Лепосавић" Силвана Маговчевић захвалила је на донацији која је, како је истакла, за ову и остале школе на северу Косова и Метохије веома значајна.

- Значајна је јер ће нам омогућити да наша деца раде у бољим условима у наредном периоду - рекла је Маговчевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!