ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА ТАШМАЈДАНУ

Novosti online

11. 05. 2022. у 09:42

ЈУЧЕРАШЊИ пролећни мајски дан је обележило полагање венаца и цвећа на споменике азербејџанском националном лидеру Хејдару Алијеву, српском књижевнику академику Милораду Павићу и свим малишанима страдалим у НАТО агресији 1999. године.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА ТАШМАЈДАНУ

Foto: D.Djeric

Свечаном скупу полагања венаца и цвећа присуствовали су амбасадор Републике Азербејџана у Србији Њ. е. Камил Касијев, представници Српско-азербејџанског друштва пријатељства, председник Привредне коморе Азербејџана у Србији, менаџмент и управа азербејџанске компаније Аз-Вирт.

На свечаном скупу наглашено је да односи две земље и два народа превазилазе пријатељске односе и да је Азербејџан један од највећих пријатеља Републике Србије, а да је своје пријатељство доказао инфраструктурним, саобраћајним и културним инвестицијама у Републици Србији. Азербејџан је детаљно обновио и реновирао београдски парк Ташмајдан.

На Филолошком факултету отворена је катедра за азербејџански језик, а такође треба истаћи да су азербејџанске грађевинске компаније успешно завршиле деоницу ауто-пута Милош Велики Љиг-Прељина. Овом приликом треба нагласити да азербејџанска грађевинска компанија АЗ Вирт учествује у изградњи ауто-пута према Сарајеву и Босни и Херцеговини. Хвала вам, драги пријатељи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ Сахрањен младић који је бринуо о 40 паса: Дао си живот за шапице! Злотвори ти више не могу ништа